Новини Технології 11.07.2023 о 16:58 comment views icon

Сумісна з F-16. Українська військова система Delta успішно пройшла тести НАТО та готова до інтеграції із західною технікою

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Українська система ситуаційної обізнаності довела свою взаємосумісність з сучасними військовими технологіями й готова до інтеграції з західною технікою, зокрема винищувачами  F-16.

Delta була успішно протестована з 10 системами з 15 країн (включно з 3 системами, розробленими безпосередньо НАТО) у червні під час щорічних навчань НАТО CWIX у Польщі.

Також було протестовано 4 протоколи обміну даними, за якими працює більшість сучасного озброєння, яке отримує Україна від західних партнерів. Головний з них — Link 16, який дозволяє отримувати дані в Delta з винищувачів F-16.

«Це потужний крок. Завдяки Delta солдати в режимі онлайн бачать поле бою з розташуванням ворожих сил. Це єдина платформа в Україні, де підтягуються дані від аеророзвідки, супутників, безпілотників, новітньої техніки, стаціонарних камер, радарів, чатботів тощо. Всі ці дані дозволяють якісно планувати військові операції та ефективно нищити загарбників», — відзначає голова Мінцифри Михайло Федоров. 

  • Delta – це українська військова система збору, обробки та відображення інформації, розроблена Центром інновацій та розвитку оборонних технологій Міністерства оборони України.
  • За словами розробників, система інтегрує на цифровій мапі інформацію про противника, яка береться з різних джерел: супутникових знімків, радарів, сенсорів, GPS-трекерів та радіоперехоплення. Користувачі бачать, що відбувається на суходолі, у морі, повітрі, космосі й кіберпросторі, використовуючи ноутбук, планшет або смартфон.
  • У березні 2022 року в Delta інтегрували чатботи «єВорог» та «STOP Russian War».
Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: