Новини Ігри 13.10.2023 о 16:23 comment views icon

Українська Respeecher за допомогою ШІ синтезувала голос померлого актора для озвучення персонажа Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Польська CD Projekt Red використала технологію штучного інтелекту українського стартапу Respeecher у своєму останньому релізі Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, щоб відтворити голос актора, який помер.

Голос покійного Мілогоста Речека, популярного польського актора, який помер у 2021 році, відтворили алгоритмом штучного інтелекту для польськомовної версії Phantom Liberty. У коментарі для Bloomberg CD Projekt Red повідомила, що отримала на це дозвіл від сім’ї Речека і що вона розглядала можливість замінити його в доповненні та перезаписати його репліки в оригінальній грі, але вирішила не робити цього.

CD Projekt найняла іншого актора для виконання нових реплік, а потім використала українське програмне забезпечення для клонування голосу під назвою Respeecher, щоб створити алгоритм, який би змінив звучання так, ніби говорив Речек.

Таким чином ми змогли зберегти його гру в грі і віддати належне його чудовому виконанню ролі Віктора Вектора.

— сказав Міколай Швед, директор з локалізацій CD Projekt Red.

Технології Respeecher раніше допомогли озвучити інший ігровий бестселер — God of War Ragnarök, який вийшов рік тому. До цього стартап уже працював над низкою масштабних проєктів для Голлівуду, зокрема команда створювала голоси для «Зоряних війн», зокрема команда працювала над омолодженням голосу Люка Скайвокера у «Мандалорці» та «Книзі Боба Фета», а також створювала штучний голос Дарта Вейдера в «Обі-Ван Кенобі».

Український стартап Respeecher допоміг з озвучуванням God of War Ragnarök

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: