Новини Новини 21.03.2022 о 15:41 comment views icon

Уряд спростив вимоги до імпортерів — це дозволить швидше постачати українцям продукти

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Уряд спростив вимоги до маркування імпортних харчових продуктів під час воєнного стану, щоб максимально пришвидшити постачання українцям продуктів, яких вони найбільше потребують.

Спрощений режим для імпортерів харчової продукції

  • Постачальники харчової продукції можуть не вказувати інформацію про продукт державною мовою України. Натомість партія товару має обов’язково супроводжуватися даними українською мовою.
  • Маркування харчів та кормів, які пересилаються як гуманітарна допомога, можна здійснювати мовою імпортера.
  • Оператори ринку в разі закриття своїх підприємств можуть використовувати залишки упаковування або тари на інших потужностях, що виробляють аналогічні харчові продукти й корми.

Напередодні Уряд ухвалив рішення максимально спростити усі митні процедури та створити «найшвидшу митницю у світі». Жодних паперів на митниці. Без сплати ПДВ, мита та митних платежів одразу після прийняття та набрання чинності змін до митного та податкового кодексів. Оформлення вантажів буде проводитися за декларативним принципом.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: