Новини Новини 10.03.2022 о 15:59 comment views icon

В Україну прибула друга партія терміналів Starlink, а також спеціальні адаптери для їх живлення від автомобільного прикурювача, сонячної батареї чи генератора

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Як і очікувалося, Україна отримала від SpaceX Ілона Маска другу партію наземних терміналів для супутникового інтернету Starlink. Фото запакованого обладнання у причепі вантажівки пізно ввечері 9 березня опублікував у соцмережах міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Міністр подякував Ілону Маску за підтримку України, яка продовжує захищатися від окупаційних російських військ. У відповідь лідер SpaceX сказав «будь ласка», а також відзначив, що команда SpaceX додатково поклала спеціальні адаптери для забезпечення можливості живлення «тарілок» від автомобільного прикурювача, сонячної батареї чи генератора електроенергії у регіонах, де електромережі пошкоджені внаслідок обстрілів російських окупантів і тимчасово відсутнє енергопостачання.

Розмір партії нової партії не уточняється, проте раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Твіттері розповідав, що Україна розраховує отримати до «5 тис. одиниць»

Нові Starlink, які надійшли в Україну, забезпечуватимуть зв’язок у містах по всій Україні, які були зруйновані внаслідок авіаударів та обстрілів окупаційними російськими військами. Достеменно відомо, що один із терміналів використовує Мінцифра, а ще один у своє розпорядження отримала «Укрзалізниця». Окрім того, вчора перші термінали Starlink з’явились на Рівненщині — їх передали структурам ТрО. Тобто, можна сміливо стверджувати, що Starlink працюють по всій Україні та, як показують тести, забезпечують швидкість на приймання близько 150 Мбіт/с.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

***

В Україні супутниковий інтернет Starlink офіційно запрацював 26 лютого — це сталося після того, як міністр цифрової трансформації Михайла Федорова офіційно звернувся у Твіттері до засновника SpaceX Ілона Маска з відповідним проханням.

У жовтні 2021 року глобальний супутниковий інтернет Starlink вийшов із фази відкритого бета-тестування, яке тривало з жовтня 2020 року — послугою станом на середину листопада користувалося близько 140 тисяч користувачів у 20+ країнах та ще понад 750 тис. перебували у черзі на підключення. Комплект необхідного обладнання (термінал, кріплення та Wi-Fi маршрутизатор) коштує 499 доларів, а абонентська плата за послугу — 99 доларів на місяць. Швидкість у мережі Starlink варіюється від 100 до 400 Мбіт/с, а у віддаленій перспективі SpaceX планує забезпечувати 10 Гбіт/с.

Минулого тижня Президент України Володимир Зеленський після розмови з Ілоном Маском анонсував «можливі космічні проєкти» після закінчення війни. Тож чекаємо з нетерпінням.

Зеленський поговорив з Ілоном Маском та анонсував «можливі космічні проєкти» після закінчення війни

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

 

  • 9 березня SpaceX запустила чергову партію із 48 інтернет-супутників Starlink — це вже сьомий запуск Starlink з початку 2022 року, а кількість активних супутників на орбіту вже перевищує 2000.
  • Станом на 15 лютого у світі нараховувалося понад 250 тис. активних користувальницьких терміналів Starlink.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: