Новини IT-бізнес 04.03.2024 о 16:44 comment views icon

ЄС оштрафував Apple на $2 млрд за скаргою Spotify на «блокування» альтернативних музичних програм

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Це третій за величиною штраф від ЄС і перший, спрямований на Apple.

Як повідомляє Engadget, після кількох місяців спекуляцій Європейська комісія таки наклала штраф на Apple у $1,95 млрд за обмеження альтернативних програм для потокової передачі музики в App Store.

Історія почалася у 2020 році, коли Spotify поскаржилась на Apple за «придушення» її музичного сервісу на користь iTunes і Apple Music. Через 4 роки Єврокомісія таки визнала, що Apple порушила антимонопольне законодавство ЄС, заборонивши розробникам програм інформувати користувачів про сторонні варіанти для придбання передплат на музику (зокрема, розміщення оголошень чи посилань на вебсайти у програмах, або через електронні листи).

Apple застосовувала цю практику майже 10 років, тим самим змушуючи користувачів iOS сплачувати більше за передплату музики, ніж потрібно (з урахуванням її 30% комісії, яку розробники враховують при формуванні ціни).

Попередньо повідомлялось, що ЄС може накласти штраф на Apple у розмірі $542,6 млн — менше третини від остаточної суми. Однак комісія обрала більше фінансове покарання, як «стримуючий фактор», аби порушення не повторювалось. Apple планує оскаржити це рішення.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: