Новини Новини 09.11.2022 о 16:44 comment views icon

Єврокомісія розслідуватиме придбання Microsoft Activision Blizzard за $68,7 млрд до 23 березня

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Європейська комісія розпочала поглиблене розслідування угоди з придбання Microsoft компанії Activision Blizzard за $68,7 млрд. Європейській комісії потрібно 90 робочих днів до 23 березня, щоб ухвалити рішення. Комісія мотивувала розслідування занепокоєнням з приводу зниження конкуренції на ринку консольних та комп’ютерних ігор.

Комісії припускають, що Microsoft може позбавити частину користувачів доступу до консольних ігор Activision Blizzard та відеоігор для ПК. Регулювальні органи ЄС стурбовані можливістю Microsoft заблокувати поширення ігор Activision Blizzard в конкуруючих передплатних і хмарних сервісах. Ці ж побоювання поділяють регулятор Великобританії.

Microsoft Activision Blizzard

Європейська комісія також висловлює стурбованість конкуренцією операційних систем для ПК у зв’язку з угодою. «Комісія стурбована тим, що Microsoft може зменшити здатність конкурентної спроможності постачальників операційних систем для ПК порівняно з Microsoft Windows, сконцентрувавши ігри Activision Blizzard і Microsoft у власних сервісах розповсюдження, призначених для Windows», – йдеться у заяві Європейської комісії. Нібито це відштовхне користувачів від покупки ПК з операційною системою, відмінною від Windows.

Багато хто очікував, що Європейська комісія уважніше вивчить угоду Microsoft з Activision, особливо після того, як Управління з конкуренції та ринків Великобританії (CMA) оголосило про докладний розгляд угоди у вересні. Microsoft наполягає на угоді з Activision і характеризує побоювання CMA як недоречні, звинувачуючи регулятор у прийнятті «скарг Sony без урахування потенційної шкоди для споживачів».

Поки Microsoft не відреагувала на побоювання Європейської комісії, але компанія завжди висловлювала готовність до ретельного розгляду ситуації з регулюючими органами. Microsoft розраховує закрити угоду до кінця 2023 фінансового року, що закінчується у червні.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Мобільні ігри приносять Activision Blizzard більше грошей, ніж ігри для ПК та консолей разом узяті

Джерело: The Verge

 

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: