Новости Новости 01.02.2018 в 15:33 comment

МЗС запустило новий сервіс допомоги «ДРУГ» для українських мандрівників за кордоном

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Міністерство закордонних справ України запустило сервіс допомоги під промовистою назвою «ДРУГ» для подорожуючих за кордон українців. Запуск інструменту, покликаного зробити туристичні чи ділові закордонні поїздки максимально комфортними та безтурботними, анонсували міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Департамент консульської служби МЗС України.

Зазначимо, що «ДРУГ» – це абревіатура системи, яка розшифровується як Добровільна реєстрація українських громадян. За словами розробників, «ДРУГ» є ефективним інструментом попередження, а за потреби ще й розшуку та надання допомоги громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном – природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

Як пояснюють у відомстві, головне призначення сервісу в тому, щоб надати в стислому вигляді важливу інформацію про відвідувану країну, попередити про можливі лиха, які сталися або можуть настати в країні, а також, в разі потреби, пришвидшити розшук і надати допомоги українцям за кордоном.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Сервіс «ДРУГ» доступний на будь-якому пристрої — у веб-версії на комп’ютері, смартфоні чи планшеті, а також в додатках для Android й iOS.

На основному сайті можна знайти перелік країн з розділенням по континентах із необхідними про кожну з них, а також карту посольств і консульств України в тій чи іншій країні.

Мобільний додаток системи покаже найближчі закордонні дипломатичні установи України при переході у розділ «Карта світу», а при їх виборі – усі необхідні координати. В той час як розділ «Країни» поінформує про особливості країни вашої подорожі, митні правила, культурні та релігійні особливості і безпекову обстановку у країні.

Наостанок, сайт доступний за ось цим посиланням, а мобільні додатки можна завантажити в офіційних магазинах додатків – версія для Android й для iOS.

Джерело: «ДРУГ»


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: