Статті Сервіси 20.06.2023 о 10:00 comment views icon

Як економити на мобільному зв’язку? Корисні поради для отримання вигідних пропозицій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Як економити на мобільному зв’язку? Корисні поради для отримання вигідних пропозицій

Мобільний зв’язок в Україні дорожчає кожного року, що непокоїть мільйони користувачів. Недавно редакція ITC розглядала оновлені тарифи українських операторів. З того часу ціни ще піднялись, чого не сказати про якість зв’язку. Не дивно, що велика кількість абонентів незадоволені такими умовами та шукають альтернативи. В цій статті розповімо як економити на мобільному зв’язку і розглянемо кілька способів отримання персонального тарифу з вигідними умовами.

Як працює система?

Чому у мене дорого, а в сусіда дешево? Чому я повинен платити 250 грн за тариф, а в друга ідентичні умови за 140 грн в місяць? Щоб дати відповіді на ці питання, пояснимо принцип роботи програмного забезпечення, яке аналізує базу даних клієнтів.

Звісно, це лише орієнтовна модель, адже точної формули та алгоритму у відкритому доступі немає. Та навіть так можна зрозуміти головні принципи присвоєння тарифів.

  • Головний комп’ютер з допомогою спеціальних алгоритмів аналізує базу даних, а точніше фінансові надходження від кожного абонента;
  • Абоненти, які платять стабільно великі суми майже ніколи не будуть отримувати дешеві і вигідні тарифні плани;
  • Абоненти, які платять стабільно невеликі суми можуть отримувати пропозиції для переходу на дорожчий тариф за власним бажанням або вимушено;
  • Абоненти, які платять нестабільно, періодично невеликі суми можуть отримати пропозиції з невеликою знижкою (наприклад, на 2 абонплати -50%);
  • Абоненти, які майже не приносять доходів компанії, але все ще залишаються активними клієнтами, отримують найбільш вигідні пропозиції. Знижки можуть доходити до 75-80%;

Отже, повідомлення, які отримує користувач, напряму залежать від того, як часто і скільки він платить своєму оператору. Тривала «пауза» обов’язково призводить до того, що система починає надсилати унікальні пропозиції, які не можливо під’єднати будь-яким іншим способом.

Дві SIM-карти для почергового використання

Як економити на мобільному зв’язку? Корисні поради для отримання вигідних пропозицій

Майже всі дешеві смартфони підтримують роботу з двома сім-картами, тому раціонально користуватись обома слотами. Оптимальним є сценарій, коли людина оплачує лише одну SIM-карту одночасно.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Розглянемо умовний приклад з кмітливим Євдокимом:

Євдоким користується послугами операторів Київстар та Vodafone, але наразі оплачує лише тарифний план Київстар. Тариф коштує 150 грн в місяць, що цілком влаштовує Євдокима. Оператор Київстар вирішив підняти тариф до 200 грн/міс, а Vodafone в цей час пропонує схожі умови за 125 грн/міс.

Євдоким переходить на Vodafone, користується його послугами та через кілька місяців починає помічати, що Київстар на колінах благає його про повернення і пропонує знижку на 3 абонплати 50%, тобто 3 х 100 грн/міс, а потім 200 грн/міс. Євдоким не спішить переходити та ще три місяці користується Vodafone, доки той не підвищує тариф зі 125 грн/міс до 180 грн/міс.

За цей час Київстар надсилав десятки повідомлень з благанням про повернення. Дійшло до того, що Євдокиму Київстар пропонує тариф за якісь 110 грн/міс, а умови все ще орієнтовно такі самі, як за 200 грн/міс.

До того, компанія Vodafone може запропонувати хорошу знижку, якщо оплатити відразу за цілий рік. Іноді реально попасти на гарну пропозицію і користуватись послугами базового тарифу за 20-30% його вартості, тим самим зекономивши 1000-1500 грн за 12 місяців.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Мораль така, що оператори завжди будуть вимагати більше грошей в тих, хто платить, але достатньо зупинити постачання фінансів і вони канючитимуть, благатимуть про хоч якусь подачку у вигляді 100, 70, а іноді й 40 грн/міс. Для цього потрібен лише час і терпіння.

SIM-карта з дешевим тарифом

Як економити на мобільному зв’язку? Корисні поради для отримання вигідних пропозицій

На вторинному ринку можна придбати вживану SIM-карту, в якій вже є вигідний тарифний план. Начебто дуже зручно, але цей спосіб має кілька нюансів, про які зараз поговоримо.

Перш за все, користувач не знає історії SIM-карти, можливо, її використовували якісь шахраї тощо. Також цей номер може бути в базах даних боржників або ж на нього дзвонитимуть люди, які знали попереднього власника.

По-друге, тарифний план з часом буде дорожчати, якщо користувач стабільно платитиме кілька місяців. Рано чи пізно оператор захоче надолужити втрачене і щоразу пропонуватиме дорожчі тарифи.

Знижки для пенсіонерів

Як економити на мобільному зв’язку? Корисні поради для отримання вигідних пропозицій

Є ще один спосіб зекономити, але він має чимало компромісів і не сподобається більшості. Майже всі оператори пропонують вигідні тарифи для людей пенсійного віку. Звісно, приєднати їх можуть лише ті щасливі громадяни, які вже отримують щомісячний кешбек від держави (тобто пенсію).

Щоб отримати такий тариф потрібно мати відповідний вік. Оформити такий тариф без документів неможливо, зазвичай потрібно бути присутнім в магазині. Також не забуваймо, що ці тарифи пропонують мізерну кількість трафіку та хвилин на розмови в інших мережах.

Поширюйте цю статтю серед знайомих, нехай якомога більше людей дізнаються про ефективні методи економії. Це стало особливо актуально в час, коли мобільні оператори вкотре вирішили підняти ціни, а якість їх послуг зовсім не покращується.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: