Дописи 09.04.2024 о 13:53 comment views icon

Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/bbe99d107fa91ae7eb5ab12e42ad5031?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/bbe99d107fa91ae7eb5ab12e42ad5031?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

b3acoc

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Напевне, у кожного з нас є чи був мобільний, який ми дуже хотіли, але з тих чи інших причин не могли собі цього дозволити.

У мене таким телефоном був HTC HD2 (HTC LEO). Коли з’явилося це чудо з його гігантським на той час 4.3 дюймовим дисплеєм та оболонкою htc touch flo 3d 2.5, я ще ходив зі слайдером samsung d900 і, в принципі, не збирався переходити на «комунікатори», так як вони були мені не особливо цікавими та і вважав я їх великими і незручними (привіт сьогоднішнім смартфонам з діагоналлю екрана 6.5+). Але коли до нас в офіс прийшов хлопчина з цим телефоном (HD2) і почав показувати який прикольний цей телефон, який там величезний екран, як на ньому зручно дивитись фотки, як воно там все крутиця, а люди суєтяца(с), мені тоді ну просто дуууууже сподобалась анімація погодних умов на цьому телефоні. Там була анімована погода не лише на вкладці погоди, але й на головному екрані з годинником була та погода і фліп анімація самого годинника. Коротше, так мені, бляха, припав до душі цей телефон, шо аж засвербіло, так захотілось його собі мати.

Звісно, перестріти того хлопчину десь в темному провулку і попросити закурити був не варіант, а за 700-900 доларів я тоді його собі не міг дозволити (ще ж тоді, бляха, лякали, шо повідключають всі телефони, які не мають “білого” IMEI, то з “чорним” дешевше брати було трохи страшнувато), тому купив тоді собі на сландо попередню версію (HTC HD), шоб хоч якось втамувати жагу мати телефон з оболонкою htc manila / touch flo. В цьому телефоні стояла попередня версія цієї оболонки manila 2.0, яка була непоганою, але далеко не такою прикольною як на HD2. Звісно, я накатував собі на той телефон і версію 2.5 від різних авторів кастомних прошивок, але ці прошивки безбожно тупили і кайфу від користування телефоном не було. Коротше, тоді я так і не зміг купити собі це чудо техніки, але вже остаточно перейшов із дзвонилок на смартфони. Не купив той телефон, але шось якось одномоментно почав цікавитись цими всіми прошивками, кастомізаціями, твіками і іншими навколо «тижпрограмістськими» штуками, що і вилилось потім в обрання іншої професії. Походив я тоді з тим HD деякий час, та і продав його.

В принципі на цьому і могла закінчитись історія, бо на +/- 10 років я забув про той hd2 з його крутою оболонкою, так як вже з’явилася купа нових телефонів, андроїд захопив світ телефонів, вінда мобайл благополучно сконала, HTC встигла звернути кудись не туди і перетворитись в те, чим вона зараз є.
І от одного разу, шось шукаючи на Олх, я наткнувся на об’яву з продажу hd2 в гарному стані. Коштував він тоді взагалі смішних грошей (гривень 600-700). Ну, я його собі і купив.

Який же він, бляха, крутий!

Та оболонка досі була шикарною – і анімація погоди, і віджети на головній, і плеєр і все все все. Почав шукати застосунки, які туди можна поставити і взагалі спробував його якось адаптувати до сучасних варіантів використання, але – звісно ж безрезультатно, адже вінмобайл давно здох, а накатувати якийсь андроїд на нього сенсу нема, бо мені саме його оболонка подобалась. Коротше кажучи, погрався я, порадів йому, але зрозумів, шо у сучасних умовах цей телефон неюзабельний, але мати цю оболонку в телефоні все одно ж хотілось, тому почав думати, шо можна було б і написати кастомний лаунчер для андроїд в стилі touch flo…

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Звісно, я не міг скопіювати все 1:1 як на HD2, бо вже змінився і повсякденний функціонал, і розмір екранів з тих часів, тому точна копія вже була б зовсім не зручною в користуванні і не мала б всього необхідного для мене, тому стояла задача написати щось дуже схоже на старі оболонки, але мало б потрібний мені функціонал. Вирішив робити щось середнє між touch flo для вінмобайл, sense для андроїд та чимось сучасним.
В результаті у мене з’явився лаунчер, який є дуже схожим на старі оболонки sense, але має достатній функціонал для використання в сучасних умовах. Зараз в ньому є 10 вкладок, на яких розміщені віджети з функціоналом достатнім для щоденного користування телефоном.

Зробив кілька скріншотів і записав відео, де видно роботу цього лаунчера.

Головний екран з віджетами

Сюди додав віджети не тільки для Sense, але і від Леново і анімовані від LG. Анімацію LG віджетів, якшо цікаво, можете подивитись, походивши по каналу, з якого я виклав відео роботи лаунчера. Там не заблудитесь, там з десяток відео, не більше. (не реклама каналу якшо шо – там нема не підписників, не контенту)

Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному

Вкладка пошти

Спочатку хотів зробити тут відображення пошти у конверті, як це було на manila 2, але не знайшов того конверта нормального розміру в прошивках, бо ті екрани були в основному 320х240, а конверт був взагалі розміром менше сучасної іконки, тому взяв з більш нової прошивки.
На вкладці пошти присутні прев’ю листів поштових скриньок, які можна далі відкрити для повноцінного перегляду. Хотів ще зробити функціонал відправки, але шось я так подивився, що мейли я не відправляю взагалі, то і забив. Залишив лише прийом з різний скриньок і перегляд.
Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному

Вкладка СМС

Тут відображаються смс повідомлення. Спочатку я хотів туди запхати стрічку твітора, але потім Маск перетворив твітор на якусь Х і я подумав, що краще вже смс, ніж та Х, та ще і за гроші.
Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному

Галерея

Вкладку галереї зробив по типу footprints на HTC, бо воно прикольніше, ніж галерея.
Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному

Погода

По суті, ця вкладка в оригінальній прошивці manila була моя улюблена, часто запускав демо погоди аби переглянути всю наявну там анімацію.
Вкладка погоди має стартову анімацію схожу на ту, яка була на старих sense, на відео можна глянути, також прикрутив погодинний прогноз та усіляку іншу погодну інформацію.
Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному

Інтернет

На вкладці “Інтернет” зробив різні віджети типу анекдотів, цікавих місць України, RSS-стрічки, афіші кінотеатрів, новин ІТ та інше замість нікому непотрібних закладок браузера.
Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасномуОболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному

Інші вкладки мають приблизно той самий функціонал, що і на Sense.

Плеєр грає, курси валют показує, налаштування запускаються і тд.
Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному Оболонка HTC Sense зі старих телефонів на сучасному

На відео можна більш детально глянути як воно працює.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

У даного лаунчера нема тієї купи функцій, яку надають інші у намаганні зробити функціонал для всіх. Я робив цей лаунчер для себе, тому і функції тут лише ті, які потрібні мені, головне, що працює досить стабільно, а деякі незначні баги мені тупо ліньки фіксити, вони мене не парять.

Отаким трохи нестандартним і не зовсім легким способом зміг повернути собі хоч частково ті емоції, які викликав у мене HD2 майже 15 років тому, коли я його вперше взяв подивитись у того хлопчини.

Висловлюю подяку тому чуваку, який продав тоді мені цей HTC HD2 на olx за 600 грн:)

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: