Новини Технології 13.02.2024 о 09:29 comment views icon

Amazon Prime Video відтепер пропонує Dolby Vision і Atmos лише за доплату у $2,99/місяць

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Amazon Prime Video відтепер пропонує Dolby Vision і Atmos лише за доплату у $2,99/місяць

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Наразі відео- та аудіотехнології Dolby доступні у тарифі без реклами.

Amazon офіційно підтвердила, що стандартна передплата на Prime Video не включає Dolby Vision і Atmos. 29 січня компанія запустила рекламу на сервісі — позбавитись від неї можна за $2,99/місяць (ці кошти також оплачують підтримку технології об’ємного звучання та відтворення відео з розширеним динамічним діапазоном (HDR) — в іншому випадку функція не буде доступна).

В компанії причини видалення не пояснили, але оскільки Dolby стягує ліцензійні збори за Dolby Vision і Dolby Atmos, Android Authority припускає, що Amazon, можливо, захоче уникнути сплати на нижчому рівні передплати. Натомість компанія може просувати HDR10+ як відкритий і безоплатний стандарт.

Початково Amazon Prime Video була доступна як частина загальної передплати на Amazon Prime (ціна $15 на місяць чи $139 на рік у США). Нині компанія пропонує й окрему передплату на стримінговий сервіс — за $8,99 на місяць в США, тож можна говорити про 28% підвищення ціни.

Раніше тарифи з рекламою запустили Netflix і Disney+, і нині Apple TV+ залишається єдиною великою стримінговою платформою, яка використовує чисту модель передплати.

До речі, Amazon через запуск реклами вже отримала груповий позов на $5 млн, в якому стверджується, що компанія порушила умови контракту та закони про захист прав споживачів. Наразі у Prime Video — понад 100 млн передплатників.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: