Новини Софт 25.07.2024 о 10:16 comment views icon

Apple Maps офіційно виходять в Інтернет — через 10 років після запуску

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Відтепер карти Apple будуть доступні у вебверсії на мобільних та настільних браузерах — із середи опція працює як бета на сайті beta.maps.apple.com.

Доступні майже усі функції мобільного застосунку Apple Maps (перегляд маршрутів чи інформації про компанії, замовлення їжі тощо), а у наступні місяці додадуть інструмент Look Around, який забезпечує 360-градусний огляд місць.

Наразі вебверсія Apple Maps сумісна з Safari та Chrome на Mac і iPad, а також із Chrome і Edge на ПК з Windows — англійською мовою. У майбутньому Apple планує розгорнути підтримку інших мов, браузерів і платформ.

Apple Maps офіційно виходять в Інтернет — через 10 років після дебюту

Зазначається, що всі розробники, які використовують інструмент MapKit JS, можуть посилатися на Карти в Інтернеті.

Apple Maps запустили на iPhone у 2012 році, і з того моменту поступово оновлювали такими функціями, як детальні карти міст, прокладання маршрутів із кількома зупинками, маршрути для велосипедистів, прокладання маршрутів для електромобілів та офлайн-навігацію.

Змога використати Apple Maps в Інтернеті вже була — здебільшого завдяки розробникам, які використовували API для створення карт для таких сайтів, як DuckDuckGo. Однак офіційна вебверсія дозволить Apple конкурувати з сервісом Google Maps, який був доступним у веббраузерах протягом багатьох років.

Онлайн-курс "People Management" від Laba.
Пройдіть шлях від формування відповідальної команди до написання кар'єрної карти для кожного співробітника разом з топменеджеркою з 11-річним досвідом у провідних IT-компаніях.
Детальніше про курс

Ексдизайнерка Google Maps розкритикувала оновлення GPS-застосунку — каже, що він тепер «непривітний‎» та «менш людяний‎»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: