Новини IT-бізнес 05.04.2024 о 11:32 comment views icon

Apple звільняє 600 інженерів після скасування автомобільного проєкту — найбільше скорочення з часів пандемії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Apple звільняє 600 інженерів після скасування автомобільного проєкту — найбільше скорочення з часів пандемії

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Кілька тижнів тому Apple скасувала свій давній проєкт зі створення безпілотного електромобіля, а нині оголосила про скорочення 614 працівників — згідно з документами, наданими Департаменту розвитку зайнятості Каліфорнії (хоча Марк Гурман зазначає, що фактична цифра може бути значно вищою).

CNBC пише, що співробітникам повідомили про звільнення 28 березня — однак зміни набудуть чинності з 27 травня. Це найбільше скорочення з часів пандемії для Apple — виробник iPhone на той час ріс повільніше за інші технологічні компанії, тож не вдавався до великих звільнень у післяковідний період.

У повідомленні про скорочення Apple не згадує конкретні проєкти, до яких були залучені звільнені працівники — однак відомо, що вони працювали поза межами штаб-квартири компанії, в менших офісах-супутниках, які займалися секретними ініціативами, як-от проєктом зі створення електромобіля.

За даними San Francisco Chronicle, Apple скоротила посади керівників механічних цехів, інженерів апаратного забезпечення та інженерів-конструкторів.

Днями Марк Гурман з Bloomberg повідомив, що Apple взялася за нові секретні проєкти — і, ймовірно, розробляє домашнього робота та пристрій з розумним дисплеєм.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: