Новини Технології 06.09.2022 о 07:56 comment views icon

ARM подає до суду на Qualcomm через процесори Nuvia – розгляд справи вплине на всю галузь

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Компанія ARM подає до суду на виробника процесорів Qualcomm. Причина конфлікту – використання Qualcomm ліцензій придбаної нею процесорної компанії Nuvia.

ARM

Qualcomm придбала Nuvia щоб за допомогою технологій компанії зробити свої процесори швидшими і отримати можливість конкурувати з Apple M1 та іншими високопродуктивними рішеннями на архітектурі ARM. Nuvia розробляла енергоефективні серверні процесори та використовувала у своїх розробках технології ARM. Ліцензії, що заперечують у ARM, дозволяють створювати кастомні ядра на основі напрацювань Nuvia.

nuvia

Після придбання Qualcomm зробила Nuvia основою своєї стратегії щодо процесорів для смартфонів, ПК та ноутбуків. Чипи з використанням напрацювань придбаного стартапу попередньо мають вийти у 2023 році.

Arm заявляє у своєму позові, що архітектурна ліцензія Nuvia не перейшла до Qualcomm при покупці. За словами позивача, компанія припинила дію власних ліцензій для Nuvia у березні. ARM вимагає відшкодування збитків та примусу Qualcomm до знищення інформації та обладнання, отриманого внаслідок придбання Nuvia – включаючи чіпи, матриці, упаковку та рекламні матеріали.

ARM

Генеральний юрисконсульт Qualcomm Енн Чаплін заявила, що суперечка стала відходом від «давніх та успішних відносин» двох компаній.

Курс-професія "Копірайтер" від Skvot.
40 занять — і ти з упевненістю, скілами та портфоліо зможеш тиснути Apply на вакансії копірайтера.Досвідом і ключами поділяться 2 лекторки та запрошені спікери.
Детальніше про курс

«ARM не має права, договірного чи іншого, намагатися втручатися в інновації Qualcomm чи Nuvia», — сказала Чаплін. «Позов ARM ігнорує той факт, що Qualcomm має всі необхідні ліцензії та права, що охоплюють її спеціально розроблені процесори, і ми впевнені, що ці права будуть підтверджені».

Розгляд може серйозно загальмувати розробки Qualcomm та утруднити використання нею технологій, пов’язаних із ARM. Процес, що стосується найбільших гравців ринку, може визначити подальший шлях розвитку всієї галузі.

Qualcomm купила стартап українця Віталія Гончарука Augmented Pixels

Джерело: CNBC

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: