Новини Софт 22.07.2024 о 08:29 comment views icon

Google Chrome отримав автоматичний пошук «ненажерливих» вкладок з можливістю їхнього закриття

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Google Chrome отримав автоматичний пошук «ненажерливих» вкладок з можливістю їхнього закриття

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Браузер Google Chrome отримав можливість «виправити» проблему з вкладками, які споживають багато ресурсів. У випадку виявлення проблем з продуктивністю з’являтиметься вікно з переліком вкладок і кнопкою «Виправити».

Вікно «Сповіщення про проблеми з продуктивністю» вимикає найбільш «ненажерливі» для звільнення ресурсів. Браузер визначає проблемні вкладки та формує список. Сповіщення з’являтиметься лише тоді, коли вкладки почнуть використовувати певний процент ресурсу центрального процесора.

Google Chrome отримав автоматичний пошук «ненажерливих» вкладок з можливістю їхнього закриттяЩоб побачити вікно потрібні такі кроки:

  1. Ввести в адресному рядку chrome://flags
  2. Знайти й увімкнути «Performance intervention UI» та «Enable Performance intervention demo mode»
  3. Перезапустити Chrome
  4. Відкрити chrome://settings > Performance > General та переконатися, що, що параметр «Performance Issue Alert» увімкнений.
  5. Відкрити chrome://discards
  6. Вибрати «Trigger performance CPU intervention».

Google Chrome отримав автоматичний пошук «ненажерливих» вкладок з можливістю їхнього закриття

Google Chrome отримав автоматичний пошук «ненажерливих» вкладок з можливістю їхнього закриття

Після натискання кнопки виправити «Виправити зараз», усі вкладки, що вимагають багато ресурсів, будуть негайно вивантажені. Це можна перевірити за статусами у chrome://discards в розділі «Loading Status», де вони мають бути відмічені як «Unloaded».

Коли прапорець демонстраційного режиму Performance Intervention увімкнений, порогові значення процесора та обмеження швидкості ігноруватимуться, тому інтерфейс користувача може легко запустити це вікно просто через звичайну активність у браузері або через примусовий запуск у chrome://discards. Усі запропоновані активні вкладки відповідатимуть звичайним критеріям відхилення, за винятком необхідності залишатися у фоновому режимі протягом встановленого мінімального часу, як розповідає опис прапорця.

Також існує функція Process Per Site, яка об’єднує кілька вкладок з одного у єдиний процес для покращення ефективності. Однак вона має проблеми, коли процес використовують багато вкладок, які потребують багато пам’яті. Наразі Google розробляє новий автоматичний метод для оцінки розміру пам’яті вкладок, який би попередив ці помилки. Новий режим встановлюватиме обмеження, щоб сайт не забирав усю можливу пам’ять. зараз режим не оцінює споживання пам’яті вмістом iframe, але компанія працює над цим.

Основи Web дизайну від Hillel IT School.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Мирова угода на $5 млрд: Google видалить дані Chrome, зібрані у режимі конфіденційності

Джерело: WindowsReport

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: