Новини Софт 29.06.2023 о 12:43 comment views icon

Google створили зрадника: ШІ Bard надає перевагу iOS перед Android

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Мовна модель Google Bard зробила несподіваний вибір із двох головних мобільних операційних систем. ШІ відповів деяким користувачам, що йому більше подобається iOS, а не Android.

Чат-бот пояснив це міркуваннями простоти та безпеки: на його думку, iOS дуже проста у використанні, у ній всі елементи розташовані логічно та легко щось знайти, а Apple ретельно модерує програми. Також Bard відзначив високий рівень інтеграції екосистеми пристроїв компанії. Бот також відзначив недоліки iOS у порівнянні з Android: менше можливостей налаштування, дорогі пристрої, менший вибір додатків.

Пізніше чат-бот зробив інший вибір: або Google щось «підкрутили» в Bard, або вплинуло формулювання питання чи ще щось. Сайту wccftech він відповів, що надає перевагу Android. Bard пояснив це декількома причинами: в Android більше можливостей для кастомізації, кращий менеджмент файлів, більший вибір застосунків, смартфони на платформі більш доступні.

Google Bard iOS

Попри те, що Bard легко змінює думку, слід визнати, що аргументи в обох випадках логічні та мають рацію. Для порівняння, ChatGPT розв’язує цю проблему більш витончено: він відмовляється відповідати однозначно, пояснюючи, що вибір залежить від індивідуальних прихильностей, а кожна ОС має свої переваги.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Ситуація вкотре показує, що потрібно виважено ставитися до порад мовних моделей ШІ. Bard називали «брехуном» навіть співробітники Google, ChatGPT теж «фантазує» та знаний тим, що з нього складно «витягнути» однозначну відповідь. Обидва чатботи гідно справляються з описом плюсів та мінусів ОС, але не варто перекладати на них вибір.

ChatGPT «подружився» з Siri і тепер підтримує ‎швидкі команди на iOS

Джерело: wccftech


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: