Новини Софт 07.11.2023 о 08:00 comment views icon

Конференція розробників OpenAI – GPT-4 Turbo, кастомні GPT, магазин GPT Store, відшкодування творцям, захист прав, здешевлення та більші підказки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Конференція розробників OpenAI – GPT-4 Turbo, кастомні GPT, магазин GPT Store, відшкодування творцям, захист прав, здешевлення та більші підказки

Першу конференцію розробників OpenAI, яка пройшла у понеділок 6 жовтня, провів CEO компанії Сем Альтман. Він повідомив, що 100 млн людей щотижня використовують ChatGPT. З моменту випуску API для ChatGPT і Whisper OpenAI може похвалитися понад 2 млн розробників, включаючи понад 92% (460) компаній зі списку Fortune 500.

OpenAI GPT 4 Turbo

Конференцію відвідав CEO Microsoft Сатья Наделла: «Ми любимо вас, хлопці… Ви, хлопці, створили щось чарівне». Він розповів про бачення Microsoft щодо використання ШІ у різних сферах (часто вживаючи слово «Копілот»).

OpenAI GPT 4 Turbo

GPT-4 Turbo

Сем Альтман представив GPT-4 Turbo, останню версію великої мовної моделі. Вона отримала кілька вдосконалень, включаючи «краще знання світу» та вікно на 128 000 токенів, що дозволяє довші підказки.

OpenAI GPT 4 Turbo

«Ми так само роздратовані, як і всі ви…ймовірно більше — що знання GPT-4 закінчилися у 2021 році. Ми намагатимемося, щоб вони ніколи більше не застаріли», — сказав Сем Альтман.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Оголошено, що GPT-4 Turbo, наразі доступний через попередній перегляд API, навчений інформацією, датованою квітнем 2023 року. OpenAI планує випустити модель Turbo протягом наступних кількох тижнів, але не назвала точної дати.

GPT-4 Turbo також «бачить» більше даних з контекстним вікном на 128 КБ, яке, за словами OpenAI, еквівалентно більш ніж 300 сторінкам тексту в одному запиті. Як правило, більші контекстні вікна дозволяють великим мовним моделям краще зрозуміти питання та пропонувати більш продумані відповіді. Раніше OpenAI випустив дві версії GPT-4, одну з контекстним вікном лише 8K, а іншу – на 32K.

GPT-4 Turbo дешевша у використанні. Введення коштуватиме лише $0,01 за 1000 токенів порівняно з $0,03 у випадку GPT-4.

Вдосконалення GPT-4 Turbo означають, що користувачі зможуть запропонувати моделі складніші завдання за один запит. Наприклад, можна наказати GPT-4 Turbo використовувати конкретну мову кодування.

Вдосконалення GPT-3.5 Turbo

Компанії, які використовують модель GPT-3.5 Turbo, також отримають покращення контекстних вікон, функціональності та ціни. За замовчуванням модель матиме контекстне вікно 16 КБ і ті самі оновлення функцій, що й GPT-4 Turbo. GPT-3.5 Turbo коштуватиме $0,01 за введення та $0,002 за виведення.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Платформа для створення власних версій ChatGPT і GPT Store

OpenAI відкриває платформу для створення власних версій ChatGPT для конкретних випадків використання (не для кодування). Найближчими тижнями ці агенти ШІ, які OpenAI називає GPT, будуть доступні у GPT Store. Деталі про те, як працюватиме магазин, наразі обмежені. OpenAI обіцяє виплати творцям залежно від того, скільки використовуються їхні GPT.

OpenAI GPT 4 Turbo

«Ми збираємося почати з простого розподілу частини загального доходу від підписки. Буде встановлено рівень залежно від кількості активних користувачів, а також деякі бонуси за категорії. Я очікую, що це буде розвиватися».

Агенти GPT будуть доступні передплатникам ChatGPT Plus та корпоративним клієнтам OpenAI, які зможуть створювати лише внутрішні GPT для своїх співробітників.

OpenAI GPT 4 Turbo

«З моменту запуску ChatGPT люди запитували способи налаштувати ChatGPT відповідно до конкретних способів їх використання. У липні ми запустили користувацькі інструкції, які дозволяли налаштувати деякі параметри, але надходили запити на більший контроль. Багато досвідчених користувачів ведуть список ретельно створених підказок і наборів інструкцій, вручну копіюючи їх у ChatGPT. Агенти GPT тепер роблять усе це за вас».

Творці кастомних GPT не зможуть переглядати чати, які люди ведуть з ними, і незрозуміло, до яких високорівневих даних про використання вони отримають доступ. OpenAI каже, що буде контролювати діяльність, щоб блокувати такі речі, як шахрайство, ворожнеча та теми для дорослих. Коли GPT Store буде запущено, OpenAI прийматиме запити на агентів лише від людей, які підтвердили свою особу. Спочатку GPT будуть доступні через вебпосилання.

Конструктор GPT

OpenAI GPT 4 Turbo

Інтерфейс конструктора GPT OpenAI надзвичайно простий у використанні. На демонстрації співробітники OpenAI показували процес створення користувацьких агентів GPT, процес займав хвилини. GPT створюються за допомогою цілком природної мови – тож інструмент може стати популярним. Процес можна подивитися на повному відео презентації.

Захист клієнтів від позовів щодо авторського права

Компанія заявляє, що також наслідуватиме приклад Google і Microsoft та почне захищати клієнтів від позовів про авторське право. OpenAI забезпечить відшкодування прав корпоративним користувачам через програму Copyright Shield.

OpenAI GPT 4 Turbo

«Тепер ми втрутимося, захистимо наших клієнтів і сплатимо понесені витрати, якщо ви зіткнетеся з судовими претензіями щодо порушення авторського права».

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: