Новини Авто 31.10.2023 о 14:59 comment views icon

Panasonic скоротив виробництво акумуляторів на 60% — через слабкий попит на електромобілі Tesla

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Виробництво електромобільних акумуляторів Panasonic стало збитковим вперше за три квартали через слабкий попит клієнтів на Tesla Model S і Model X.

Клієнти зосередились на моделях Tesla, вартість яких не перевищує $80 000 і дає право на податкові пільги, що негативно вплинуло на прибутковість японського виробника у вересневому кварталі.

За словами головного фінансового директора Panasonic Хірокадзу Умеда, компанія скоротила внутрішнє виробництво акумуляторів для електромобілів на 60%, що допомогло стабілізувати їхні запаси, і робота заводів на повну потужність «найближчим часом» не планується.

Очікується, що попит на акумулятори для електромобілів у Північній Америці зросте, але Panasonic все ж знизила прогноз операційного прибутку за весь рік до 400 мільярдів ієн (2,7 мільярда доларів), що нижче очікувань аналітиків у 414 мільярдів ієн.

Panasonic каже, що уповільнення в Китаї негативно впливає на продажі та прибуток у її промисловому сегменті, який включає серводвигуни, датчики та контролери.

Водночас компанія, яка також виробляє фени та кондиціонери, планує дотримуватися своїх планів щодо масового виробництва своїх нових акумуляторів 4680. За словами Умеди, Panasonic веде переговори про постачання акумуляторів для Mazda і Subaru, а також планує збільшити потужність виробництва акумуляторів у чотири рази до 200 гігават-годин до березня 2031 року.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Тим часом на тлі звіту та заяв Panasonic, акції Tesla впали на 5%, оскільки інвестори занепокоєні зниженням попиту на дорогі авто.

Під час фінансового звіту за третій квартал гендиректор Tesla Ілон Маск сказав, що його «‎турбують» високі процентні ставки, що ускладнюють для людей купівлю автомобілів.

Тоді ж він заявив, що компанія «‎вирила собі могилу з Cybertruck», який не принесе прибутку до 2025 року. Tesla стикається з серйозними проблемами у виробництві, зокрема через складний дизайн футуристичного електропікапа.

Після звіту акції компанії також впали на понад 18%.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: