Новини Пристрої 06.06.2022 о 22:15 comment views icon

Презентована нова ОС для розумного годинника Apple watchOS 9 – свіжі циферблати, покращені тренування та відстеження сну

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

В рамках сьогоднішньої презентації WWDC22 компанія Apple презентувала нову версію операційної системи watchOS 9 для розумного годинника Apple Watch. Система отримала ряд нових функцій, включаючи свіжі циферблати з більш детальною інформацією, відстеження фаз сну, покращений додаток Workout та багато іншого.

Отже, тепер на Apple Watch можна встановити одразу чотири нові циферблати. Це Lunar з докладними даними про місячні фази та календар, перероблений Astronomy з картами зоряного неба, Playtime з анімованими цифрами та строгий класичний Metropolitan. Зміни торкнулися і добре знайомих власникам годинників циферблатів, які отримали невеликі, але важливі покращення – наприклад, можливість тонкого налаштування фонового кольору, підтримку більшої кількості об’єктів для циферблату Portraits тощо. Також можна налаштувати автоматичне перемикання на конкретний циферблат після вибору режиму Focus на смартфоні iPhone.

Істотно оновили і фірмову програму для тренувань Workout. Тепер можна вивести максимальну кількість показників тренувань (включаючи кілька нових метрик) на кілька екранів Workout Views та швидко перемикатися між ними за допомогою колеса Digital Crown. Ті, хто тренується професійніше, напевно оцінять появу в додатку Зон пульсу (Heart Rate Zones), які можна задавати вручну або розрахувати автоматично з урахуванням особистих даних користувача. Потрапляння в конкретну зону пульсу важливе при тренуваннях на витривалість або жироспалюючих заняттях.

Фанати інтервальних тренувань тепер можуть легко задавати власну послідовність занять (навантаження/відпочинок) завдяки режиму Custom Workouts. Але найбільше пощастило тріатлетам – годинник тепер самостійно зможе розпізнавати поточний вид активності, автоматично перемикаючись між режимами відстеження бігу, велосипеда та плавання. Після тренування програма Workout складе більш детальний та зрозумілий звіт із додатковими деталями, які допоможуть повніше оцінити її результати.

Тим, хто любить змагатися, знадобиться можливість кинути виклик самому собі (наприклад, спробувати побити власний рекорд на улюбленому маршруті для пробіжок) або задати орієнтир (наприклад, 10 км за 45 хвилин) і отримувати сповіщення про перебіг цього змагального виклику.

Багато нарікань у бік Apple Watch звучало через відверто слабкий режим відстеження сну. У watchOS 9 годинник нарешті навчився відстежувати фази сну (REM, Core, Deep), а не лише його тривалість. Для цього використовується інформація не тільки про пульс, а й рухи уві сні, а також машинне навчання.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Новий додаток Medications дозволяє не пропускати прийом ліків та вітамінів, а також попереджає про можливу несумісність ліків. Додаток ЕКГ і раніше вмів визначати миготливу аритмію, але тепер користувачі з цим діагнозом зможуть увімкнути історію відстеження AFib для отримання важливої ​​інформації про перебіг захворювання.

До того ж у watchOS 9 покращили систему повідомлень, додали новий вид жестів Quick Actions, переробили програми Календар та Нагадування, а також додали нові API для розробки більш корисних програм.

Нова операційна система для розумного годинника watchOS 9 вже доступна розробникам у рамках Apple Developer Program. Публічну бету випустять наступного місяця, а фінальна версія буде доступна всім охочим восени поточного року – її отримають усі моделі годинників, починаючи з Apple Watch Series 4.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: