Новини Кіно 09.11.2023 о 09:16 comment views icon

Страйки в Голлівуді — все. Актори пішли на угоду зі студіями після 118 днів пікетування

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Новий трирічний контракт передбачає найбільше за останні 40 років підвищення зарплатні та узгоджує суперечливі аспекти використання штучного інтелекту в галузі.

У травні Гільдія сценаристів припинила роботу, а в липні до них приєдналась профспілка акторів, що ознаменувалось першими подвійними страйками в Голлівуді з 1960-х років. У вересні сценаристи пішли на угоду зі студіями, а от перемовини з акторами затягнулися і генеративний штучний інтелект став у цьому головною перешкодою. Альянс продюсерів кіно та телебачення, до прикладу, пропонував створювати довічні цифрові копії акторів за одноразову платню.

Як повідомляє The Hollywood Reporter, зрештою у середу сторони досягли попередньої домовленості щодо нового трирічного контракту, яку у п’ятницю передадуть на ратифікацію в профспілку акторів. Водночас сам страйк завершується вже у четвер.

Деталі угоди з’являться пізніше, але вже відомо, що профспілка оцінює контракт у понад $1 млрд — вдалося досягнути домовленості щодо підвищення зарплат, виплат за перегляди на стримінгах, а також узгоджено використання ШІ в галузі (систему захисту прав на цифровий образ актора та компенсацій у разі його використання нейромережами).

«Попередня угода надає найбільший прибуток в історії профспілки, включаючи найбільше підвищення мінімальної заробітної плати за останні 40 років; абсолютно нові виплати для потокових програм; широкий захист згоди та компенсації при використанні штучного інтелекту. Ми раді досягти угоди та сподіваємося, що індустрія зрештою відновить роботу», — заявив представник Альянсу продюсерів кіно та телебачення.

Як і в останні дні перемовин зі сценаристами, на зустрічах були присутні співдиректор Netflix Тед Сарандос, генеральний директор Warner Bros. Discovery Девід Заслав, генеральний директор Disney Боб Айгер і голова NBCUniversal Studio Group і головний директор із контенту Донна Ленглі.

За понад 100 днів страйків зупинились виробництво багатьох фільмів та шоу, і є привід (поки дуже хиткий) порадіти, шо зрештою все відновиться, хоч і не так швидко, як хотілось. Водночас за підрахунками експертів з Інституту Мілкена, страйки завдали лише економіці Каліфорнії щонайменше $6 мільярдів збитків.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

До цього найдовший страйк акторів проти телевізійних і кінокомпаній тривав 95 днів у 1980 році.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: