Новини Пристрої 06.06.2022 о 17:04 comment views icon

Трансляція великої презентації Apple на WWDC22 (Завершена)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

За три години (о 20:00 за Києвом) стартує велика софтверна (і, можливо, трохи «залізна») конференція Apple, яка відкриває щорічну конференцію розробників WWDC. Цьогоріч вона знову (вже третій рік поспіль) пройде повністю у цифровому форматі у формі попередньо записаної доповіді — трансляція, як завжди, буде доступна на сайті компанії та у додатку Apple TV, тож охочі зможуть стежити за анонсами у реальному часі.

Де стежити за анонсами WWDC22

Основна доповідь Apple транслюватиметься у прямому ефірі на офіційному сайті Apple, у додатку та на сайті Apple Developer, а також додатку Apple TV. Крім того, віднедавна Apple транслює свої презентації на YouTube. І сьогоднішня не стане винятком.

Офіційна трансляція Apple WWDC22 на YouTube в оригіналі англійською

Після основної презентації відбудеться захід Platforms State of the Union, де детальніше розкажуть про сьогоднішні оновлення продуктів та сервісів. Окрім того, сама конференція триватиме до 10 червня включно. Повний розклад семінарів та сесій, які також транслюватимуться онлайн, можна знайти на офіційному сайті Apple.

Чого можна очікувати від Apple сьогодні

Софт

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

На WWDC22, яка повністю присвячена софту та сервісам, точно розкажуть про нові версії ОС — iOS, iPadOS, macOS, tvOS та watchOS. Головними анонсами тогорічної WWDC21 стали iOS 15, macOS MontereywatchOS 8 та запуск FaceTime на Android і Windows.

За чутками, Apple планує зробити планшети iPad більше схожими на ноутбуки MacBook, ніж iPhone — очікуються серйозні зміни інтерфейсу iPadOS та новий підхід до багатозадачності. Власне, Марк Гурман з Bloomberg серед ключових змін згадував новий багатовіконний режим запуску застосунків з гучними можливостями масштабування та повною свободою переміщення в межах екрана. За задумом Apple, це спростить роботу з кількома програмами одночасно і зробить процес більш схожим на управління вікнами на MacBook.

Водночас в iOS 16 з’явиться екран блокування із віджетами. Наприкінці травня Гурман повідомив, що смартфони iPhone 14 Pro та Pro Max, ймовірно, отримають підтримку функції Always On Display.

Нові пристрої

Анонси нового «заліза» на WWDC — велика рідкість. Проте свого часу в межах WWDC 2019 анонсували Mac Pro в незвичайному дизайні, якій в жарт порівнювали з тертушкою, разом з професійним монітором Pro Cinema XDR, на WWDC 2017 дебютувала колонка HomePod, яку перестали випускати у 2021 році, а також нові iMac та iPad Pro. Разом з тим на WWDC 2020 Apple оголосила про відмову від x86-сумісних процесорів Intel на користь власних ARM-чіпів M1, і має всі шанси завершити перехід до кінця 2022 року, як і планувала.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

Орієнтуючись на чутки, на WWDC22 можна також очікувати анонс нового MacBook Air з новим дизайном (ще компактніше і з магнітною зарядкою MagSafe) і, можливо, чипа наступного покоління Apple M2. Також ми все ще чекаємо на новий Mac Pro у корпусі вдвічі меншого обсягу, якщо не сьогодні, то на наступній презентації восени.

Нашумілу VR|AR-гарнітуру Apple, чутки про яку ходять вже кілька років, сьогодні можна не чекати — за останніми даними, вона якщо вийде, то не раніше 2023 року. Хоча нещодавно назва RealityOS — ймовірна назва ОС для AR/VR-гарнітури Apple — була запримічена в заявці на реєстрацію торгової марки.

Про найцікавіші новинки з сьогоднішньої трансляції Apple ми обов’язково детально розповімо в окремих матеріалах.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: