Новини IT-бізнес 09.04.2024 о 09:39 comment views icon

Творець ChatGPT Сем Альтман став мільярдером — але не завдяки OpenAI

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Творець ChatGPT Сем Альтман став мільярдером — але не завдяки OpenAI

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Альтман, як відомо, не має капіталу в OpenAI, але ставки на такі стартапи, як Reddit, Stripe і Helion, все одно забезпечили йому місце в рейтингу мільярдерів Forbes.

Очолюють список власник компанії з товарами розкоші LVMH Бернар Арно, керівник Tesla Ілон Маск, засновник Amazon Джефф Безос і керівник Meta Марк Цукерберг.

Сем Альтман став обличчям буму ШІ, коли його компанія випустила ChatGPT у 2022 році — однак своїми мільярдними статками він завдячує не OpenAI, а розумним інвестиціям у такі компанії як Reddit, яка нещодавно була розміщена на Нью-Йоркській фондовій біржі, та платіжну компанію Stripe, вартість якої наразі сягає $65 млрд.

36-річний підприємець також інвестував у перспективні нові підприємства — як-от компанію з ядерної енергетики Helion і стартап Retro Biosciences, який працює над технологією, що може продовжити життя людини на 10 років.

Альтман також пов’язаний із проєктом Worldcoin — місяць тому головний криптотокен проєкту досяг найвищої ціни за весь час у $11,82, а за минулий рік він зріс загалом на 337,35%. Worldcoin готовий дати кожній людині на планеті цифрове посвідчення особи та певну кількість криптовалюти в обмін на біометричні дані.

OpenAI — компанія, яка зробила Сема Альтмана відомим — нині оцінюється у $80 млрд. Торік він пережив переворот в правлінні стартапу — і ледь не позбавився посади гендиректора, якби не втрутилась Microsoft. Також Альтман і OpenAI намагаються впоратися із позовом від Ілона Маска — який був співзасновником компанії, а нині стверджує, що вона відхилилась від своєї мети «служити на користь людству» і натомість зосередилась на заробітку грошей.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

У 2023 році Альтман потрапив до сотні найбільш впливових особистостей у світі за версією Time.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: