Новини Новини 06.04.2022 о 12:37 comment views icon

Twitter не жартував з приводу можливості редагування твітів — незабаром протестувати кнопку зможуть передплатники Twitter Blue

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Функція, яку користувачі Twitter просили так довго (власне, з моменту запуску соцмережі у 2006 році), що вона стала мемом — міфічна «кнопка редагування» — тепер стає реальністю. Адміністрація соцмережі офіційно підтвердила, що працює над впровадженням можливості редагування твітів після їх публікації — тестування нової функції з передплатниками Twitter Blue (в Україні платний Twitter поки недоступний розпочнеться в «найближчі місяці».

Таким чином, першоквітневий анонс Twitter щодо розробки кнопки редагування виявився не жартом — офіційне підтвердження з’явилося незабаром після запуску Ілоном Маском опитування щодо необхідності кнопки редагування твітів. Найбагатша людина у світі (станом на зараз його статки оцінюються у 288 мільярдів доларів), засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск віднедавна є найбільшим акціонером Twitter та увійшов до складу директорів компанії.

Ідея полягає в забезпеченні можливості виправлення будь-яких друкарських та інших помилок у твіті вже після його публікації, не жертвуючи жодними відповідями, ретвітами чи лайками, які вже накопичилися. Тобто, судячи з риторики, змістовне навантаження від цього не має страждати. Як саме Twitter планує реалізувати можливість редагування твітів, щоб все остаточно не зіпсувати (відсутність можливості редагування контенту — один з основоположних принципів платформи), поки що невідомо.

Віцепрезидент та начальник споживчого відділу Twitter Джей Салліван розповів, що можливість редагування твітів «залишалась найбільш запитуваною функцією Twitter протягом багатьох років». З минулого року компанія шукає спосіб «безпечної» реалізації цієї функції.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

«Без таких речей, як обмеження в часі, засоби контролю та прозорість в частині відредагованого контенту, кнопку Edit можна було б використати неправильно для [маніпулятивних] змін запису публічної розмови. «Захист цілісності цієї публічної розмови є нашим основним пріоритетом, коли ми підходимо до цієї роботи».

У 2020 році  в одному з інтерв’ю Джек Дорсі чітко дав зрозуміти, що цього можна не чекати, оскільки це порушує фундаментальні цінності, які були закладені на початку та визначили Twitter, зробивши його таким, яким ми знаємо його сьогодні. Водночас одного разу Twitter вже поступався принципам — у 2017 році соцмережа збільшила ліміт на довжину повідомлень удвічі (зі 140 до 280 символів). До того ж Джек Дорсі більше не керує Twitter — він залишив посаду генерального директора компанії наприкінці 2021 року.

Раніше у Twitter з’явилась функція скасування, яка дозволяє відкликати твіт перед його відправленням, хоча вона доступна лише для передплатників Twitter Blue.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

У соцмережах жартують, що саме Ілон Маск примусив Twitter додати кнопку редагування твітів і тепер йому треба купити пакет акцій YouTube та повернути на платформу дизлайки.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: