Новини Новини 21.11.2022 о 20:12 comment views icon

У США відновилися розмови про заборону TikTok на тлі угоди щодо продовження його роботи в країні – до Сенату вже внесено заборонний законопроект

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Популярний сервіс TikTok знову піддався критиці з боку американських політиків через заяви про те, що китайці використовують його для стеження за користувачами в США. Двопартійне попередження пролунало у той момент, коли адміністрація Байдена розглядає можливість угоди, яка дозволить застосуванню продовжити роботу в Сполучених Штатах.

Голова сенатського комітету з розвідки Марк Уорнер попередив про небезпеку TikTok, який має понад 138 мільйонів активних користувачів у США, назвавши його «величезною загрозою». Демократ із Вірджинії підтримав кроки Дональда Трампа щодо заборони застосування у 2020 році. Колишній президент підписав указ про заборону TikTok та WeChat у США, але Байден відкликав указ у червні. Новий указ Байдена наказував Міністерству торгівлі перевіряти додатки, пов’язані з іноземними супротивниками.

«Ну, я думаю, що Дональд Трамп мав рацію», — сказав Уорнер Шеннону Бріму у недільному ефірі Fox News. «Тому, якщо ви є батьком, і у вас є дитина в TikTok, я був би дуже, дуже стурбований. Всі дані, які ваша дитина вводить та отримує, зберігаються десь у Пекіні».

Республіканець з Арканзасу Том Коттон був настільки ж категоричним:

«Це не тільки контент, який ви завантажуєте в TikTok, але й усі дані на вашому телефоні, інші додатки, вся ваша особиста інформація, навіть зображення обличчя, навіть те, куди ваші очі дивляться на вашому телефоні», — сказав він, додавши, що TikTok — «Одна з наймасштабніших програм спостереження, створених будь-коли, особливо [стежить] за молодими людьми Америки».

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Останнім часом все частіше лунають заклики до жорсткіших дій проти TikTok. Раніше цього місяця комісар FCC Брендан Карр заявив, що необхідно введення національної заборони на використання програми в Apple Store і Google Play. Він сказав, що дуже мало впевненості у здатності компанії правильно обробляти дані користувачів у США.

Сенатор-республіканець Марко Рубіо від Флориди та представник Вісконсіна Майк Галлахер заявили, що вносять закон, який забороняє використання TikTok у США. Директор ФБР Крістофер Рей також попередив комісію щодо доступу уряду Китаю до даних користувачів.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Адміністрація Байдена все ще розглядає пропозицію, яка дозволить TikTok продовжити роботу у США. Воно повинно включати маршрутизацію трафіку з США через сервери, підтримувані Oracle, які також перевірятимуть алгоритми програми. Крім того, TikTok стверджує, що працює над проектом, який ізолює дані американських користувачів, щоб їх могли переглядати лише співробітники у США.

TikTok відстежує навіть користувачів, які ніколи не користувалися соцмережою — їхні дані на сторонніх сайтах збирають за допомогою спеціальних маркерів

Джерело: TechSpot


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: