Новини Кіно 13.03.2024 о 13:05 comment views icon

Variety: Крістофер Нолан заробив на «Оппенгеймері» $100 млн — режисер отримав бонуси за перемоги на «Оскарі»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Variety: Крістофер Нолан заробив на «Оппенгеймері» $100 млн — режисер отримав бонуси за перемоги на «Оскарі»

Кінцевий гонорар режисера включає зарплату, премії, процент від касових зборів та бонус за нагороди на «Оскарі-2024».

Як зазначає Variety з посиланням на власні джерела, кінцевий заробіток Крістофера Нолана за «Оппенгеймера» наблизився до $100 млн.

Цікаво, що бюджет самого фільму також склав $100 млн і Нолан, аби залишитись в межах цієї суми, зменшив власні гонорари за режисуру, сценарії та продюсування (хоча зрештою виграв значно більше наприкінці). 

Після виходу на екрани у липні 2023 року байопік Universal про творця атомної бомби Роберта Оппенгеймера заробив у світовому прокаті $958 млн — величезна сума, враховуючи рейтинг R та тригодинну тривалість. Також фільм мають запустити у повторний прокат в 1000 кінотеатрах цими вихідними, що потенційно дозволить йому перевищити позначку у $1 млрд заробітків (тож Нолан отримає додатковий бонус). 

Forbes раніше повідомляв, що Universal в рамках договору щодо отримання прав на «Оппенгеймера» погодилася дати Нолану 15% від перших зборів фільму — тобто виплати надходитимуть ще до моменту, коли студія відшкодує свої витрати. Початково режисер нібито просив 20%, але запит зменшили до 15%, тоді як решта 5% могли піти Еммі Томас, дружини Нолана та давньому партнеру-продюсеру.

«Оппенгеймер» цьогоріч тріумфував на «Оскарі», забравши одразу сім нагород — окрім головної за «Найкращий фільм», стрічка отримала статуетки за режисуру, найкращі чоловічі ролі першого та другого плану, а також технічні (монтаж, саундтрек та операторську роботу). Крістофер Нолан, Кілліан Мерфі та Роберт Дауні-молодший отримали перші «Оскари» в кар’єрі.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: