Новини IT-бізнес 29.10.2023 о 08:30 comment views icon

Windows Phone провалилася через закритість інструментів розробки, відсутність програм, цікавості операторів та клієнтів – інсайд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Windows Phone провалилася через закритість інструментів розробки, відсутність програм, цікавості операторів та клієнтів – інсайд

Слідом за CEO Microsoft, який стверджував, що скасування Windows Phone було помилкою, колишній керівник розробки Windows Phone розповів про те, що насправді вбило ОС.

За словами Брендона Уотсона, саме відсутність інтересу з боку операторів призвела до занепаду Windows Phone. У США та деяких країнах ЄС оператори продають телефони клієнтам разом з власними тарифами та привабливими пропозиціями щодо купівлі, такий спосіб продажу є найважливішою частиною ринку смартфонів..

«Ми вели важку боротьбу, намагаючись змусити операторів представити наші телефони у своїй мережі».

За словами Брендона, оператори просто не форсували продаж Windows Phone. Імпульс купівлі нових Lumia відчувався протягом тижня або двох, перш ніж брали верх звичайні тенденції, зокрема прагнення до iOS.

Windows Phone

Хоча багато хто стверджує, що відсутність належного магазину застосунків вбила Windows Phone, Уотсон вважає трохи інакше. Він каже, що відсутність застосунків не була справжньою причиною, але запустила ланцюжок:

«Я розумію, були люди, які засмутилися, тому що не могли грати в останню версію Candy Crush або Angry Birds. Банківський застосунок Chase також був недоступний. Я розумію це. Але, знову ж таки, комбінаторика каже, що кожен, швидше за все, мав одну програму, яку не міг отримати і яка була у його друзів, що й призвело до твердження «не було достатньо програм».

Основна причина невдачі полягала в тому, що через таке сприйняття оператори та продавці більше не рекомендували Lumia, а потенційні клієнти купували інші смартфони.

Інша проблема Windows Phone була більш фундаментальною. За словами Уотсона, Microsoft не дозволила стороннім розробникам отримати доступ до внутрішніх інструментів розробки застосунків для Windows Phone.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

«Насправді я вважаю, що найбільшою проблемою нашої історії з розробниками було те, що ми не надали їм інструменти, які ми використовували всередині».

Завдяки різному досвіду розробки програм сторонні застосунки ніколи не досягали популярності. Люди, своєю чергою, просто більше не брали Lumia, а розробники втрачали цікавість вже через це.

Пояснення проблеми цілком логічне, але незрозуміло, чому Microsoft, зі всім своїм досвідом та можливостями, не впоралася з нею.

Джерело: Windows Latest


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: