Новости Софт 18.11.2021 в 17:09 comment views icon

У Spotify з’явилися тексти пісень

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

18 листопада Spotify повідомив про глобальний запуск функції, яка дозволяє користувачам музичного сервісу під час прослуховування бачити тексти пісень. І для цього необов’язково бути Premium-передплатником.

Spotify почав тестувати функцію в окремих країнах ще у 2020 році, і тільки зараз її запустили для користувачів по всьому світу. Доступ до неї відкривається поступово, тому наразі тексти пісень можуть бачити не всі. У деяких випадках функція з’являється після оновлення та перезавантаження.

Функція доступна у десктопній версії Spotify, а також у фірмовому застосунку на iOS і Android. Щоб ввімкнути її на ПК, потрібно натиснути на піктограму мікрофона на екрані прослуховування — і текст пісні з’явиться на основному екрані в режимі караоке.

У Spotify з'явилися тексти пісеньУ мобільному застосунку Spotify на iOS і Android, щоб побачити слова тої чи іншої пісні, потрібно перейти на екран відтворення та змахнути знизу вгору.

Розробники підтвердили, що тексти пісень з’являться також на PS4, PS5, Xbox One та телевізорах з ОС Android TV.

***

Spotify запустила нову функцію перегляду текстів пісень у партнерстві з сервісом Musixmatch. Але  насправді це було вже. Як відзначає The Verge, у Spotify доволі непроста історія з додаванням текстів пісень — раніше шведський сервіс вже співпрацював з Musixmatch над показом текстів пісень, але у 2016 році їхнє партнерство припинилось. Потім Spotify у партнерстві Genius запустив функцію «Behind the Lyrics», яка дозволяла отримувати довідкову інформацію про пісні, але не підходила для сеансів караоке. До речі, в коментарі TechCrunch представник Spotify підтвердив відмову від функції «Behind the Lyrics».

У Spotify розраховують, що до кінця 2021 року чисельність щомісячно активних користувачів (MAU) на платформі перевищить 400 млн.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: