Статті Кіно 20.02.2024 о 10:00 comment views icon

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно: Горо, аніматроніки, блотер та інші

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно: Горо, аніматроніки, блотер та інші

Кінематограф та відеоігри вже давно крокують пліч-о-пліч, а їхня «дружба» постійно міцніє. Особливе місце в обох індустріях займають проєкти про всіляких монстрів, що так і норовлять випірнути з темного закутка та атакувати ігрового чи кіноперсонажа. Сьогодні вирішили згадати десятку найколоритніших тварюк, які перекочували з ігрових місій чи раундів у кіносюжети та збентежили уяву не лише геймерів, а й звичайних глядачів, далеких від ескапістського занурення у химерні віртуальні світи.

Горо / Goro

Серія ігор: Mortal Kombat
Фільми: «Смертельна битва» (1995), «Мортал Комбат» (2021)
Особливість: дайте цьому хлопцю ще одну пару рукавиць

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Горо — не звичайне страховисько, яке прагне зжерти кого-небудь та й на тому все. Це величний представник раси шокан та непереможний чемпіон турніру «Смертельна битва» принаймні до зустрічі з Лю Каном за сюжетом гри.

Персонаж з’явився у першій екранізації культової забавки під керівництвом режисера Пола Андерсона, яка вже сама давно обросла культовим статусом, а також фігурував у перезавантаженні 2021 року. Окрім того, Горо отримав камео в кіноадаптації «Першому гравцю приготуватися» Стівена Спілберга, де розділив сцену з ксеноморфом.

Поділіться в коментарях, де цей чотирирукий велетень, на вашу думку, виглядає переконливіше — у версії Андерсона чи у новітньому перезапуску.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Лизун / Licker

Серія ігор: Resident Evil
Фільми: «Оселя зла» (2002), «Оселя зла 2: Апокаліпсис» (2004), «Оселя зла: Відплата» (2012), «Оселя зла: Вітаємо у Раккун-Сіті» (2021), серіал «Оселя зла» (2022)
Особливість: язиката Хвеська

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Лизуни, або Лікери — потворні мутанти без шкіри та очей, але з великою чутливістю до звуків, виразним збільшеним мозком, гострими пазурями, зубами та довжелезним язиком. Такого ви точно не захочете зустріти на вулиці по дорозі в магазин за хлібом. Лікер дебютував в Resident Evil 2 (1998) і з того часу вважається невіддільною частиною зомбіфікованої медіафраншизи.

Неодноразово ця почвара з’являлася і на кіноекрані — в декількох частинах з Міллою Йовович, починаючи з першого фільму у якості фінального боса, а також у слабенькому перезавантаженні 2021 року і вже геть нікудишньому серіалі від Netflix.

Немезида / Nemesis

Серія ігор: Resident Evil
Фільм: «Оселя зла 2: Апокаліпсис» (2004)
Особливість: Термінатор: Немезіс

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Ще один представник серії Resident Evil, котрий дебютував як головний антагоніст у RE 3 (1999) та присутній у кількох наступних ігрових проєктах, в тому числі рімейку оригінальної забавки, що побачив світ у 2020-му. Також його можна помітити в деяких іграх поза основною франшизою, зокрема, в Marvel vs. Capcom та Dead by Daylight.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Примітно те, що це не тупа тварюка, яка просто гарчить і прагне крові, а істота, наділена інтелектом. На додаток Немезіс схильний до швидкої регенерації. Поряд з ним навіть таке страшко як Дедпул, що володіє ідентичною здібністю, виглядатиме кандидатом на обкладинку журналу Men’s Health. Напевно, приблизно такими собі уявляють російські військкори результати експериментів міфічних натовських біолабораторій.

Єдина кіношна поява цього мутанта-термінатора з ракетною установкою та мініганом напереваги відбулася 20 років тому у зомбі-бойовику «Оселя зла: Апокаліпсис». Там Немезида спочатку змагався у крутості з войовницею Еліс, а потім став жертвою виключно добрих мотивів, викликаних усвідомленням своєї людської сутності.

Пірамідоголовий / Pyramid Head

Серія ігор: Silent Hill
Фільми: «Сайлент Хілл» (2006), «Сайлент Хілл 2» (2012)
Особливість: величезний шолом-піраміда на макітрі

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Ще один видатний монстр з ігрової індустрії, котрий дістався у спадок індустрії кінематографічній. Його перша поява відбулася в Silent Hill 2 (2001), а на кіноекрані цей здоровань з шоломом-пірамідою та велетенським ножем дебютував у 2006 році в однойменній екранізації гри під керівництвом французького постановника Крістофа Ганса.

Голова-піраміда прекрасно вписався в ігровий концепт всесвіту Silent Hill як з візуального, так і психологічного боку. Він став породженням химерної підсвідомості головного героя Silent Hill 2 Джеймса Сандерленда.

До речі, зараз на етапі постпродакшену знаходиться кінематографічний перезапуск серії під назвою «Повернення до Сайлент Хіллу». Його сюжет якраз ґрунтуватиметься на другій частині гри, а в режисерське крісло знову вмостився Крістоф Ганс. Тож нині можна сподіватися принаймні на ще одну появу Пірамідоголового у кіно.

Темні медсестри

Серія ігор: Silent Hill
Фільми: «Сайлент Хілл» (2006), «Сайлент Хілл 2» (2012)
Особливість: загін медсестричок з набором смертельних звичок

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Поряд з Головою-пірамідою невіддільною частиною всесвіту Silent Hill є медсестри, які з’явилися ще у першій грі. З кожним наступним пришестям їхній образ так чи інакше змінювався. В обох кіноадаптаціях цей вид монстрів також присутній. Там він становить щось середнє між мотанкою, образом сексуальної медсестрички та брудним маніяком зі слешера, що мріє прикінчити тебе скальпелем чи металевою трубою.

Саме сцени з цими скаженими медпрацівницями з пекла можна назвати найбільш насиченими саспенсом, адже кожен зайвий рух чи звук може коштувати персонажу життя. А їхні химерні рухи тілом — окремий вид хореографічного мистецтва.

Кат / The Executioner (у фільмах The Axeman)

Серія ігор: Resident Evil
Фільми: «Оселя зла: Потойбічне життя» (2010), «Оселя зла: Відплата» (2012)
Особливість: дальній родич Пінхеда

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Франшиза Resident Evil, як ігрова, так і кінематографічна, породила купу різношерстих потвор — від звичайних ходячих мерців чи зомбі-доберманів до мерзенних мутантів типу Альберта Вескера з мацаками у роті чи Тирана. Якщо у серії Silent Hill за ката міг зійти вищезгаданий Пірамідоголовий, то в RE є свій бугай з прихованим обличчям, призначений для каральних робіт.

У четвертій частині зомбі-саги з Йовович це одоробло з мішком на голові, гаками й цвяхами у тілі та здоровенною сокирою в руках плескається у душі з дівчатами, причому робить це суцільно у закснайдерівському слоумо. У п’ятому фільмі Катів аж двоє, та навіть це не допомогло їм знищити невмирущу Еліс. Хоча хлопці старалися, треба віддати їм належне.

Звірі-мутанти з Rampage

Серія ігор: Rampage
Фільм: «Ремпейдж» (2018)
Особливість: ще один Ґодзілла проти Конґа

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

В оригінальній аркаді 1986 року гравцям пропонувалося керувати людьми Джорджем, Ліззі та Ральфом, котрі в результаті невдалих наукових експериментів перетворилися на звірів-мутантів — горилу, ящера та вовка. Задачею геймера було знищення будівель та взагалі усього, що трапиться під руку. Коли від міста лишалися самі руїни, місія вважалася пройденою. Та на шляху до її виконання існували різні перешкоди.

В однойменному блокбастері за мотивами гри жертвами корпоративних генетичних експериментів стають горила-альбінос Джордж, з яким товаришує м’язистий приматолог у виконанні Двейна Джонсона, а також крокодил та вовк. Ця трійця прямує в Чикаго та робить з міста пекельний зоотрополіс.

У кадрі трощаться хмарочоси, автівки, різноманітна військова техніка, коротше кажучи, все, крім непохитного Скелі. З притаманним Майклу Бею захопленням вибухами, любов’ю Роланда Еммеріха до руйнування міст та завзятістю авторів MonsterVerse зводити кайдзю у двобоях, блокбастер Бреда Пейтона становить ту ще суміш бульдога з носорогом. Але ж як ефектно та високобюджетно ці тварюки гарчать з екрана прямо на глядача!

Раталос / Rathalos

Серія ігор: Monster Hunter
Фільм: «Мисливець на монстрів» (2020)
Особливість: «І так красіво летять, аж земля трясеться».

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Коли Пол Андерсон та його дружина Мілла Йовович вже вдосталь награлися зомбі та мутантами, подружжя вирішило взятися за монстрів куди масштабніших. Для цього вони звернулися до ігрового всесвіту Monster Hunter, де гравцю пропонується полювання за принципом «фантастичні звірі і де їх шукати». Так на світ з’явився «Мисливець на монстрів» — чергова безжальна до здорового глузду, але приємна оку бійня все з тією ж Міллою у центрі подій, які до ладу й сюжетом назвати важко.

Чисто з візуального погляду Діаблос виглядає якось цікавіше, але Раталос —  провідний монстр оригінальної забавки, та й у фільмі він виступив як фінальний бос, тож вибір зупинився саме на ньому. Це вогнедишна виверна велетенських розмірів, яку до снаги здолати не танкам чи бойовим гелікоптерам, але істоті в усіх сенсах бездоганній — самому П’ятому елементу. Щоправда, за підтримки пана Тоні Джаа.

Аніматроніки

Серія ігор: Five Nights at Freddy’s
Фільм: «П’ять ночей у Фредді» (2023)
Особливість: як не дивно, монстри з найкасовішого фільму жахів 2023 року

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Нині ми живемо в епоху, коли банальними кайдзю чи висохлими мертвяками вже нікого не здивуєш. Поява на великих екранах аніматроніків зі скромної, але культової та напрочуд популярної забавки Five Nights at Freddy’s від єдиного розробника Скотта Коутона пропонує щось принципово інше. Такий тип монстрів добряче урізноманітнює присутність віртуальної нечисті, що стала породженням явно нездорової фантазії, у площині кіноекрана.

Концепт, на перший погляд. милих, але насправді страхітливих механістичних звіряток, звісно, це далеко не горор-одкровення, а сама кіноадаптація гри вийшла меншою мірою суперечливою. Втім, ведмідь Фредді Фазбер, кролик Бонні, курка Чіка, лис Фоксі та тістечко з недобрим поглядом Містер Кекс виконані на належному рівні, що напевно і допомогло проєкту студії Blumhouse стати найкасовішим фільмом жахів 2023 року.

Блотер / Bloater

Серія ігор: The Last of Us
Серіал: «Останні з нас» (2023)
Особливість: неочікувано ось така

Топ 10 монстрів з відеоігор у кіно

Серіальна адаптація культової гри наробила чимало галасу та стала справжнім хітом, не кажучи вже про загальне визнання критиків та престижні номінації на «Еммі» та «Золотий глобус». Недарма проєкт потрапив і до нашого списку кращих серіалів 2023 року.

Однією з резонансних подій серіалу, (не таких, як історія про двох геїв, але однак) стала поява у п’ятому епізоді Блотера, або Пухляка. Грубо кажучи, це максимально запущена, фінальна стадія інфікування клятим кордицепсом, коли інфікований стає найбільш небезпечним. Вбити цього пузаня геть непросто, тож зустріч з ним не віщує нічого доброго.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: