Новини WTF 19.07.2023 о 16:03 comment views icon

AMD прирівняла Україну до росії та інших країн-терористів — українців виключили з акції Bethesda щодо Starfield

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

З нагоди майбутнього виходу гри Starfield компанія AMD влаштувала акцію – при купівлі певних її пристроїв покупці безплатно отримають копію гри в подарунок. Проте для українських гравців ця акція недоступна, тому що AMD… включила Україну до переліку підсанкційних країн-терористів.

Оновлено [20.07.2023 о 10:41]: «Вибачте за плутанину» — AMD виправила умови акції Starfield, де Україну віднесли до підсанкційних та терористичних країн

У відповідному документі, який описує правила участі в акції, в пункті 6 перераховуються країни, мешканцям яких ця можливість заблокована.

AMD приравняла Украину к россии и другим странам-террористам, запретив украинцам участвовать в акции

«Резиденти Китайської Народної Республіки, білорусі, Бірми, Куби, Ірану, Північної Кореї, росії, Сирії, Судану, України, Венесуели чи будь-якої країни, у якій розповсюдження Застосунків заборонено законом, експортними обмеженнями чи іншим чином, або в яких Застосунки недоступні, або в яких Кампанія заборонена, не мають права участі»

Дуже дивно спостерігати, що AMD згадує в одному переліку країн-ізгоїв як агресорку росію, так й жертву збройної агресії – Україну. Тим самим компанія ставить знак рівності між ними.

Можна було б припустити, що AMD обмежує розповсюдження своєї продукції в зонах бойових дій, але це не так. Наразі під тимчасовою окупацією перебувають Крим та окремі регіони деяких південно-східних областей України. Це не заважає AMD продавати процесори та відеокарти в тих частинах країни, де бойові дії не проводяться. Інші технологічні компанії без перешкод пропонують свої товари та послуги в західних, центральних та північних регіонах України.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Ймовірно, це прикра помилка у виконанні когось з працівників AMD, який не дуже добре слідкує за ситуацією з війною в Україні й відносить всю країну до зони бойових дій, не враховуючи фактичну ситуацію. Будемо сподіватись, що це непорозуміння вдасться владнати, й Україну вилучать з переліку неблагонадійних країн.

Ми направили запит пресслужбі AMD стосовно цієї прикрої ситуації — як тільки отримаємо відповідь, доповнимо новину.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: