Новини Пристрої 06.04.2022 о 16:59 comment views icon

AMD визнала, що драйвер GPU розганяє процесори Ryzen без відома користувача. Розробники вже працюють над виправленням

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Компанія AMD підтвердила, що помилка в драйвері GPU фактично призводить до зміни параметрів процесора Ryzen в BIOS. При цьому такі зміни відбуваються без дозволу користувача. Це призводить до автоматичного розгону процесорів Ryzen без відома користувача.

Такий розгін без відома користувача може мати негативні наслідки. Фактично, розгін процесора Ryzen автоматично анулює гарантію. Спеціалізоване ПЗ AMD, призначене для розгону, зазвичай виводить попередження і вимагає, щоб користувач підтвердив, що він розуміє всі пов’язані з розгоном ризики та погоджується з анулюванням гарантії. Лише після цього програмне забезпечення дозволяє розігнати систему. На жаль, у разі автоматичного розгону процесора із застосуванням профілю GPU у драйвері AMD такі попередження не виводяться.

До того ж розгін підходить не для всіх систем, особливо при використанні недорогих кулерів або материнських плат. Додатково розгін процесора підвищує ризик виникнення збоїв BSOD, які можуть призвести до втрати даних. Розгін також спричиняє інші неприємні побічні ефекти, такі як надмірне виділення тепла.

Хоча процесори Ryzen мають вбудовані функції захисту, що запобігають фізичному пошкодженню чіпа, проте нестабільна робота системи та втрата гарантії можуть доставляти проблеми користувачам у разі такого непередбаченого розгону.

«Нам відомо про проблему в пакеті програмного забезпечення AMD, яка налаштовує певні параметри процесора AMD для деяких користувачів. Ми вивчаємо проблему і поділимося додатковою інформацією, як зможемо», – заявив представник AMD.

Поки що як тимчасове неофіційне розв’язання проблеми користувачі можуть скористатися Radeon Software Slimmer для видалення Ryzen Master SDK з графічного драйвера.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Джерело: tomshardware

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: