Новини Технології 20.07.2023 о 10:01 comment views icon

Apple наздоганяє OpenAI — тестує чатбот «Apple GPT» та розробляє ШІ-інструменти

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Марк Гурман з Bloomberg пише, що Apple розробила окрему структуру для створення великих мовних моделей «Ajax», а також тестує чатбот, якого у компанії прозвали «Apple GPT». Нині зусилля команд зосереджені на розв’язанні потенційних проблем з конфіденційністю.

Після новини акції Apple зросли на 2,3% до рекордного рівня в $198,23.

Попри те, що компанія з Купертіно роками використовувала ШІ-функції у власних продуктах, нині на ринку штучного інтелекту вона перебуває у статусі «того, хто наздоганяє». З випуском ChatGPT від OpenAI технологія захопила увагу споживачів і компаній, призвівши до великого оновлення багатьох популярних продуктів — зокрема пошукових систем чи цифрових асистентів.

Головний продукт Apple з ШІ, голосовий помічник Siri, роками перебував у стагнації, хоча компанія й досягла певного прогресу зі штучним інтелектом у програмах з вдосконалення фотографій чи пошуку на iPhone. Цього року на мобільних пристроях Apple також з’явиться розумніша версія автовиправлення.

На публіці головний виконавчий директор Тім Кук дуже обережно говорив про послуги штучного інтелекту — він зазначав, що технологія має потенціал, але є «кілька питань, які потрібно вирішити». За його словами, Apple додаватиме ШІ до більшої кількості своїх продуктів, але «дуже продумано».

Тим часом в інтерв’ю Good Morning America Кук заявив, що й сам використовує ChatGPT і це те, до чого компанія «придивляється».

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Apple, як пише Гурман, насправді дуже занепокоєна великою увагою користувачів до генеративного ШІ, який потенційно може змінити взаємодію людей з телефонами, комп’ютерами та іншою технікою. Дохід від пристроїв Apple склав майже $320 млрд в останньому фінансовому році, і він може зменшитися, якщо компанія не встигне за прогресом ШІ.

«Apple GPT» та власні великі мовні моделі: Apple розробляє та тестує генеративні ШІ-інструменти, але не знає, що з ними робити

Компанія вже розгорнула вдосконалені ШІ-функції для пошуку, Siri та карт, а Ajax зараз використовується для розробки великих мовних моделей і служить основою для внутрішнього інструменту в стилі ChatGPT.

Власний чатбот Apple був створений торік як експеримент невеликою командою інженерів, однак його розгортання на початку призупинили через проблеми з безпекою. Для доступу до Apple GPT потрібен спеціальний дозвіл, а також діють суворі обмеження на його використання для розробки функцій, призначених для клієнтів.

Samsung та інші технологічні компанії також розробили власні внутрішні інструменти, схожі на ChatGPT, після того, як з’явилися занепокоєння щодо витоку конфіденційних даних під час використання сторонніх служб.

Анонімні працівники Apple кажуть, що інструмент компанії по суті дублює Bard, ChatGPT і Bing AI й не містить жодних нових функцій чи технологій. Система доступна у вебверсії й має спрощений дизайн, не призначений для загального використання. Apple наразі не планує випускати програму для споживачів, хоча й активно працює над покращенням базових моделей.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: