Новини Новини 02.05.2022 о 12:08 comment views icon

Embracer купує у Square Enix студії Crystal Dynamics, Eidos-Montréal та Square Enix Montréal, а також низку IP — включно з Tomb Raider та Deus Ex

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

2 травня шведська компанія з виробництва відеоігор Embracer Group AB («Embracer») повідомила про підписання угоди з японським видавництвом Square Enix, за якою перша придбає у другої її студії Crystal Dynamics, Eidos-Montréal та Square Enix Montréal (це близько 1100 співробітників, які працюють у восьми офісах у різних країнах), а також низку об’єктів інтелектуальної власності. Зокрема частиною угоди є права на ігрові франшизи Tomb Raider, Deus Ex, Thief, The Legacy of Kain та понад 50 ігор з бек-каталогу Square Enix.

Повний перелік франшиз, які після закриття угоди перейдуть у власність Embracer, поки не афішується, але Square Enix підтвердила, що продовжить видавати наступні ігри: Outriders, Life is Strange і Just Cause.

Загальна вартість угоди складає 300 мільйонів доларів. Водночас Square Enix має погасити можливі боргові зобов’язання своїх студій до закриття угоди. Сторони хочуть закрити угоду до кінця вересня 2022 року, але спочатку, як завжди у таких випадках, її мають схвалити рада директорів, акціонери та регулятори.

В Square Enix відзначили, що продаж студій та низки IP — це частина стратегії  по оптимізації структури компанії з метою адаптації до змін у світовому бізнесі. Керівництво японського видавництва вважає, що угода з Embracer відкриє двері у світ блокчейну, хмарних технологій та штучного інтелекту.

Для Embracer угода зі Square Enix — це насамперед розширення бізнесу та збільшення впливу. Власне, після закриття угоди США стануть країною №1 для Embracer за кількістю розробників ігор, а Канада — №2. Загалом, після закриття, Embracer матиме понад 14 000 співробітників, 10 000 залучених розробників ігор і 124 внутрішні студії. Майбутній контент Embracer включає понад 230 ігор із понад 30 іграми AAA. Також Embracer матиме один з найбільших конвеєрів ігор для ПК/консолей в усіх жанрах. У міру збільшення випуску ігор, для Embracer це стане ключовим фактором органічного зростання чистих продажів, операційного EBIT і вільного грошового потоку.

«Ми раді вітати ці студії у складі Embracer Group. Ми визнаємо неповторну IP, талановитих спеціалістів світового класу та неймовірний послужний список, які неодноразово демонструвалися протягом останніх десятиліть. Було дуже приємно зустрітися з лідерськими командами та обговорити майбутні плани щодо того, як вони можуть реалізувати свої амбіції та стати чудовою частиною Embracer»,

Ларс Вінгефорс,

співзасновник та генеральний директор Embracer Group

Онлайн-курс повного дня Front-end developer від Mate academy.
Курс Front-end developer допоможе вам підготуватись до карʼєри в IT з нуля. На вас чекає багато практики та досвідчені ментори. .
Отримати знижку на курс

 

«Embracer — це найбільший секрет у світі ігор: величезна децентралізована команда талановитих підприємців, частиною яких ми раді стати сьогодні. Ця [угода] ідеально вписується у нашу амбітну стратегії: створювати високоякісні ігри, з чудовими людьми, невпинно, і розвивати наші існуючі франшизи до їх найкращих версій.

Embracer забезпечить нам можливості для налагоджування нових партнерських стосунків з усіма медіа, щоб максимізувати потенціал наших франшиз і реалізувати наші мрії про надзвичайні розваги»,

Філ Роджерс, генеральний директор Square Enix America and Europe

 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: