Новини Ігри 29.06.2023 о 10:58 comment views icon

Глава Microsoft Сатья Наделла каже, що залюбки відмовився б від консольних ексклюзивів, якби не Sony

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

CEO Microsoft Сатья Наделла каже, що хотів би позбавитися від консольних ексклюзивів ігор, але не може це зробити, оскільки правила конкуренції на ринку задає Sony. Глава компанії висловився у рамках слухань FTC щодо угоди Microsoft та Activision Blizzard, нещодавно призупиненою судом.

Глава Microsoft Сатья Наделла

«Якби це залежало від мене, я хотів би позбутися всіх ексклюзивів на консолях. Але це визначати не мені, як гравцю з низькою часткою на ринку консолей. Панівний гравець [Sony] визначив правила ринкової конкуренції за допомогою ексклюзивів, тому це світ, в якому ми живемо. Я не люблю цей світ».

Наделла підтвердив, що він дійсно хотів би управляти бізнесом Xbox відповідно до власних принципів, але він повністю усвідомлює, що ексклюзиви сприяють просуванню консолей на ринку.

Днем раніше під час слухань регулятора FCC голова Sony PlayStation Джим Раян визнав, що ексклюзиви Xbox, такі як Starfield, не зашкодять конкуренції Також він негативно висловився про Xbox Game Pass – на його думку, надання ігор за підпискою руйнує їхню цінність для видавців. Раян зазначив, що ексклюзивність ігор Activision на Xbox і ПК була б на користь Microsoft, але відмовився відповідати на запитання, щоб він сам зробив на їхньому місці:

Юрист Microsoft: Ви вважаєте, що в інтересах Microsoft робити ігри Activision доступними на різних платформах?

Джим Раян: Ні, я з цим не згоден.

M: Отже, якби ви використовували Xbox, ви б порекомендували зробити Call of Duty та інші ігри Activision ексклюзивними для Xbox та ПК?

Р: Це гіпотетичне питання, на яке я не хочу відповідати.

M: Ви не можете відповісти?

Р: Я не знаю, щоб відповісти на це питання.

Таким чином Microsoft намагається подати себе жертвою конкурентної політики суперника, змушеною дотримуватися чужих правил, а слухання американського регулятора побічно торкнулися й питання конкурентної поведінки Sony.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

«Microsoft купила Bethesda, щоб Starfield не став ексклюзивом PlayStation» — Філ Спенсер

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: