Новини Софт 27.10.2023 о 08:30 comment views icon

Google додає у Карти багато нових функцій на основі ШІ та розширює охоплення наявних

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Google додає у Карти багато нових функцій на основі ШІ та розширює охоплення наявних

Google оновлює Карти та додає у них кілька функцій на основі штучного інтелекту, які полегшують пошук, дослідження навколишнього оточення та прокладання маршрутів до місця призначення. Нові Google Карти полегшать пошук конкретних місць поблизу, оновлення навігаційного інтерфейсу дадуть водіям електромобілів більше інформації про зарядні пристрої. Також деякі функії були поширені на більшу кількість регіонів.

Оновлений пошук в Картах Google, окрім місцеперебування, додасть фотографії об’єктів. Результати засновані на аналізі фотографій, якими поділилися користувачі Карт Google. Пошук працює краще завдяки штучному інтелекту та моделям розпізнавання зображень. У прикладі нижче можна побачити зображення милих тварин на лате та натиснути їх, щоб дізнатися більше про кав’ярню та знайти її на карті.

Google додає у Карти багато нових функцій на основі ШІ

Найближчими днями новий спосіб пошуку на Картах запроваджується у Франції, Німеччині, Японії, Великобританії та США. У майбутньому Google планує поширити його на інші країни.

Штучний інтелект розширює можливості пошуку. Наприклад, якщо ви перебуваєте в Токіо і не знаєте, чим зайнятися, ви можете шукати за запитом «чим зайнятися». Можна одразу перейти до результату або зберегти його на потім. Це оновлення найближчими тижнями стане глобальним для Android та iOS.

Google додає у Карти багато нових функцій на основі ШІ

Інтерфейс навігації Maps буде точніше відображати навколишнє оточення. Можна буде побачити більш реалістичні будівлі для кращої орієнтації. Карти отримають оновлені кольори, покращені деталі смуг шосе. Це оновлення стартує у найближчі місяці в 12 країнах, включаючи США, Канаду, Францію та Німеччину.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

В Європі Google розширює до 20 країн інформацію про обмеження швидкості за допомогою штучного інтелекту. Функція буде розгорнута на Android, iOS та для автомобілів із вбудованою навігацією Google у найближчі місяці.

Водії електромобілів бачитимуть на Android та iOS додаткову інформацію про зарядні станції, які відображаються на карті, зокрема, чи сумісний зарядний пристрій з їхнім транспортним засобом та чи він швидкий, середній або повільний. Можна буде побачити, коли востаннє використовувалася зарядна станція для перевірки її працездатності.

Google оголосив про розширення деяких функцій штучного інтелекту для більшої кількості міст. Immersive View for Routes, який дозволяє попередньо переглядати маршрут на Android та iOS, поширюється на Амстердам, Барселону, Дублін, Флоренцію, Лас-Вегас, Лондон, Лос-Анджелес, Маямі, Нью-Йорк, Париж, Сан-Франциско, Сан-Хосе, Сіетл, Токіо та Венецію.

Google також пропонує Lens in Maps, раніше відому як Search with Live View, у більш ніж 50 нових містах, включаючи Остін, Лас-Вегас, Рим, Сан-Паулу та Тайбей. Ця функція використовує ШІ та доповнену реальність, щоб полегшити розуміння навколишнього середовища та знайти інформацію про банкомати, зупинки громадського транспорту, ресторани тощо.

Конкурент Google Maps: Meta, Microsoft та Amazon запустили open source карти Overture Maps

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Джерела: Google, TechCrunch


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: