Новини Софт 15.05.2024 о 16:17 comment views icon

Google Gemini порадив «засвітити» фотоплівку у демонстрації «розумного» пошуку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Google Gemini порадив «засвітити» фотоплівку у демонстрації «розумного» пошуку

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Під час презентації Google I/O 2024 окрім нових технологій штучного інтелекту програмний гігант мимоволі продемонстрував й головну ваду сучасних ШІ — помилки, неправильні та шкідливі поради.

Презентація Google «Пошук в епоху Gemini» показала нову можливість — пошук за відео. Прикладом стало відео застряглого важеля просування плівки на плівковому фотоапараті, яке супроводжувалося питанням: «Чому важіль не рухається до кінця?»

ШІ Google Gemini порадив «засвітити» фотоплівку у демонстрації «розумного» пошуку

ШІ у відповідь запропонував вельми «цікаве» розв’язання проблеми, яке може знищити зроблені кадри.

ШІ Google Gemini порадив «засвітити» фотоплівку у демонстрації «розумного» пошуку

«Відкрийте задню кришку та акуратно приберіть плівку, якщо камера заклинила».

Так, мовна модель запропонувала «засвітити» плівку. Будь-хто, хто користувався плівковою камерою, знає, що це жахлива ідея. Якщо відкрити камеру під час знімання, можна зіпсувати частину плівки або навіть усю через світло, яке на неї потрапить. Це буквально найгірше, що можна запропонувати в цій ситуації.

Курс-професія "Flutter & Dart Mobile Developer" від robot_dreams.
Навчіться створювати застосунки, які працюватимуть на всіх платформах, і розпочніть кар’єру в мобільній розробці.
Детальніше про курс

Також нагадаємо, що це не перший випадок, коли мовні моделі від Google були впіймані на викривленні фактів. Минулого року чатбот Bard заявив, що космічний телескоп «Джеймс Вебб» першим сфотографував планету за межами Сонячної системи (це неправда). Раніше співробітники Google називали Bard «патологічним брехуном».

А уже новий ШІ Google Gemini був «упійманий» у викривленні історичних даних — на зображеннях він відмовлявся відтворювати білих людей там, де вони мали бути за контекстом.

Google показав Project Astra — ШІ-асистента з голосовим та візуальним розпізнаванням, схожого на GPT-4o

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: