Новини WTF 27.06.2024 о 17:27 comment views icon
Стаття з  

IT-підприємець Пацан скинув шахраям 1 біток: ШІ допоміг їм згенерувати аудіо- та відеоповідомлення в Telegram

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Інвестор і підприємець Михайло Пацан скинув шахраям 1 біткоїн, оскільки повірив в те, що гроші в нього просить його діловий партнер.

Незвичайною історією поділився dev.ua.

-$72 000 за вечір

За словами Михайла, пару тижнів тому він ввечері переписувався у Telegram зі своїм партнером по бізнесу і вони обговорювали біткоїн, який досяг на той момент вартості у близько $72 000, та доречність його продажу.

Михайло на той момент знаходився у США, його партнер — в Україні. Наступного дня пообіді Михайло отримав від партнера чергове голосове повідомлення, як вони зазвичай і спілкувались, де той питав його, чи продав той біткоїн. Вони обмінялись ще кількома повідомленнями, одним з яких від партнера Михайла стало наступне: «Я стою у банку, скинь мені один біток»

Михайло повідомив, що у них з партнером було нормою при спілкуванні отримати такі питання щодо коштів, але він все ж таки перетелефонував партнеру.

«Я йому телефоную, тому що виникли певні питання: по-перше в мене було трохи менше, ніж біткоїн, по-друге — з якого дива йому треба від мене біток. В мене також логіка спрацювала, соціальна інженерія і все таке інше, тож я зателефонував, правда в Telegram», — згадує Михайло.

Онлайн-курс "Управління командою в бізнесі" від Laba.
12 занять для тих, хто прагне перетворити групу співробітників на бізнес-команду, що вмотивована на результат.Курс відповідає стандартам якості навчання PMI.
Детальніше про навчання

Його партнер скинув дзвінок і надіслав натомість голосове повідомлення, що він начебто знаходиться в банку, не може говорити зараз і перетелефонує приблизно за 40 хвилин. При цьому, за словами Михайла, стилістика розмови, як і голос, були повністю схожі на його партнера.

Через 20-30 хвилин партнер знову вийшов на звʼязок, але не перетелефонував, а скинув відео-повідомлення, в якому казав, що ось — це точно я, а не штучний інтелект. Це повідомлення переконало Михайла і він скинув те, що просив партнер. На питання, коли той зможе повернути кошти, партнер відповів — завтра об 11-й годині.

Отже, як розповідає Михайло, на вчора ніхто йому ці кошти не повернув. Як виявилось — його партнером став, ймовірно, штучний інтелект. А точніше, зловмисники, які за допомогою ШІ-інструментів виманили в нього кошти.

Підсумки втрат

На наступний день, коли Михайло звʼязався з партнером, виявилось, що Telegram-акаунт останнього зламали і написали при цьому ще багатьом контактам з аналогічними проханнями скинути коштів, але різними сумами, підлаштовуючись під співбесідника. За підрахунками Михайла та його партнера, тільки з близького круга людей за годину зловмисникам перекинули близько $500 000.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: