Новини Авто 24.10.2023 о 12:47 comment views icon

Мін’юст США «розширив‎» розслідування щодо Tesla — претензіями щодо запасу ходу електромобілів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

В автовиробника також вимагають розкрити інформацію щодо «‎особистих вигод» для керівників чи акціонерів та кадрових рішень.

У січні Мін’юст США запросив у Tesla інформацію щодо функцій автопілота та Full Self-Driving у її транспортних засобах, а нині вимагає додаткової інформації через претензії клієнтів щодо запасу ходу автівок.

Під час дорожніх випробувань автомобілі Tesla не досягли оцінок Агентства з охорони навколишнього середовища. Усі електромобілі мають менший запас ходу при низьких температурах, однак, як зазначає The New York Times, Tesla Model Y розрядилася ще за 80 км до заявленого показника запасу ходу під час тестів Consumer Reports навіть за теплої погоди. Водночас Ford Mach-E і Volkswagen ID.4 перевищили свої заявлені діапазони під час випробування в ідентичних умовах, а Hyundai Ioniq 5 не дотягнув всього 3 км.

Tesla, яку вже покарали в інших країнах за приховування інформації про менший запас ходу за низьких температур, сформувала спеціальну команду, що намагається спростувати скарги. Фахівці, як повідомляється, інформували клієнтів, які мали подібні проблеми, що показники дальності були лише прогнозованими, і вона може бути зменшена через погіршення якості батареї.

Щодо особистих вигод для керівників чи основних акціонерів, то раніше в Tesla почали внутрішнє розслідування стосовно того, чи використовував Ілон Маск кошти компанії для фінансування таємничого скляного будинка. Прокуратура Нью-Йорка та Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) також запитали у компанії відповідну інформацію.

Прокурори розслідують витрати Tesla на будівництво секретного «‎скляного будинку Ілона Маска»

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

У своїй заяві Tesla зазначила, що Національна адміністрація з безпеки дорожнього руху, Національна рада з безпеки на транспорті, SEC та інші місцеві, державні, федеральні та міжнародні регулюючі органи також вимагали від компанії інформацію, пов’язану з різними розслідуваннями та запитами.

«Наскільки нам відомо, жодне державне агентство в ході поточного розслідування не дійшло висновку, що були здійснені будь-які протиправні дії. Якщо уряд вирішить вжити примусових заходів, це може суттєво негативно вплинути на наш бізнес, результати діяльності, перспективи, грошові потоки, фінансовий стан або бренд», — йдеться у заяві Tesla.

У липні Національна адміністрація безпеки дорожнього руху зацікавилась секретним «‎режимом Ілона», який активує автопілот без рук на кермі, та паралельно завершує своє багаторічне розслідування щодо серії аварій за участі Tesla з автопілотом, які врізались у нерухомі автівки швидкої. Згідно з останнім звітом, з серпня 2019 року до середини липня 2023 року сталося щонайменше 26 інцидентів за участю автомобілів Tesla, обладнаних системами допомоги водію 2-го рівня, які призвели до людських жертв. У 23 аваріях функції допомоги водію були активними ще протягом 30 секунд після зіткнення.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: