Новини Кіно 27.11.2023 о 09:16 comment views icon

«Наполеон» Рідлі Скотта лідирує у світовому прокаті з $78,8 млн, а «Бажання» принесло Disney другий поспіль дебютний провал

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

«Наполеон» Рідлі Скотта лідирує у світовому прокаті з $78,8 млн, а «Бажання» принесло Disney другий поспіль дебютний провал

У міжнародному прокаті «Наполеон» подвоїв дебюти «Вбивць квіткової повні» та останнього фільму Скотта «Дім Гуччі».

Історична епопея про французького полководця з Хоакіном Феніксом в головній ролі заробила $78,8 млн у світі за дебютний вікенд, обігнавши конкурентів (зокрема $46,3 млн на міжнародних ринках). Водночас в національному прокаті у Північній Америці перше місце «Наполеон»  не завоював, залишивши лідерську позицію приквелу «Голодних ігор».

«Балада про співочих птахів і змій» додала $26,2 млн у міжнародному прокаті, збільшивши підсумкові збори у вихідні до $68,8 млн. Загалом у світовому прокаті фільм Lionsgate із Рейчел Зеглер і Томом Блайтом у головних ролях зібрав $197,2 млн. З бюджетом у $100 млн, здається, що в стрічки хороші позиції у кінотеатрів, хоча продажі квитків все ще далекі від здобутків оригінальної серії.

Тим часом «Наполеон», який отримав неоднозначні відгуки та оцінки глядачів, обійшовся у $200 млн і все ще далекий від фінансової перемоги, попри його панування цими вихідними у світовому прокаті. Але Apple, яка підтримала фільм і найняла Sony Pictures для його розповсюдження в кінотеатрах, наразі не надто стурбована прибутками та збитками своїх фільмів. Як і у випадку з «Вбивцями квіткової повні» Мартіна Скорсезе, компанія сподівається привернути увагу до фільму перед подальшим запуском на Apple TV+. Apple продовжить тестувати стратегію з фільмом Метью Вона «Арґайл».

За даними Sony, у міжнародному прокаті «Наполеон» подвоїв дебюти «Вбивць квіткової повні» та останнього фільму Скотта «Дім Гуччі» на тих же етапах їхнього прокату в кінотеатрах. Найбільшим ринком для фільму стала Велика Британія з $6,6 млн за п’ять днів, далі йшла Франція з $5,6 млн, Німеччина з $3,4 млн, Італія з $3,1 млн і Мексика з $2,9 млн. Прем’єра фільму ще очікується в Китаї, Японії та Південній Кореї.

Рецензія на фільм «Наполеон» / Napoleon

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Інший новачок вихідних, анімаційний фільм «Бажання», дебютував із невтішними $49 млн. Фільм обійшовся Disney у $200 млн і знаменує другу поспіль невдачу для компанії після випуску «Марвелів» на початку листопада.

Рецензія на мультфільм «Бажання» / Wish

Останній пригодницький комікс у кіновсесвіті Marvel наразі зібрав $110 млн і $187 млн у всьому світі. З такою швидкістю високобюджетний сиквел завершить свій касовий прокат як фільм MCU із найменшими касовими зборами в історії. Нині ця «відзнака» належить «Неймовірному Халку» 2008 року з $264 млн без поправки на інфляцію.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Від «‎Месників» до «‎Марвелів»: повний список з 33 фільмів кіновсесвіту Marvel за рівнем касових зборів


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: