Новини Технології 22.05.2023 о 17:30 comment views icon

Письменник-фантаст за 9 місяців створив 97 книг — допомогли ChatGPT і Midjourney

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Письменник Тім Баучер стверджує, що створював тексти й ідеї за допомогою ChatGPT, Claude та Anthropic, а ілюстрації для книг генерувала за його запитами нейромережа Midjourney.

За 9 місяців автор створив 97 книг – кожна містить від 2000 до 5000  слів та від 40 до 140 ілюстрацій. За словами Баучера, на створення одного примірника за допомогою ШІ-інструментів йшло близько 6-8 годин, але є й такі, на які знадобилось всього 3 години.

Письменник-фантаст написав 97 книг за 9 місяців, використовуючи ChatGPT і Midjourney
Тім Баучер (на фото) почав писати книги за допомогою штучного інтелекту в серпні 2022 року. Відтоді він видав 97 книг.

Книги нині продаються онлайн за ціною від $1,99 до $3,99.

«Штучний інтелект виявився чудовим каталізатором для моєї творчої роботи. Він дав мені змогу збільшити кількість – зберігаючи при цьому якість; і дозволив заглибитися в складне світотворення з ефективністю, якої я ніколи не міг досягти», – коментує письменник в статті в Newsweek.

Літературний світ, як і інші сфери життя, піддався впливу штучного інтелекту. У лютому чатбот ChatGPT був вказаний, як автор чи співавтор понад 200 книг у книжковому магазині Amazon. Найчастіше ШІ використовували для створення посібників зі штучного інтелекту та дитячих книжок.

Раніше Аммар Реші, менеджер із дизайну продуктів у фінансово-технологічній компанії з Сан-Франциско, написав та проілюстрував дитячу книгу за 72 години за допомогою ChatGPT і Midjourney. Видання під назвою «Аліса та Іскорка» стало вірусним в Twitter та було розкритиковане креативниками.

У Голлівуді призупинили знімання багатьох фільмів та шоу через те, що сценаристи Гільдії письменників Америки вперше за 15 років почали страйкувати – зокрема й через побоювання того, що штучний інтелект відбере їхні робочі місця та зменшить гонорари. Сценаристи вимагають обмежити використання ШІ для написання кіно- та телесценаріїв.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: