Новини Технології 22.05.2023 о 17:30 comment views icon

Письменник-фантаст за 9 місяців створив 97 книг — допомогли ChatGPT і Midjourney

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Письменник Тім Баучер стверджує, що створював тексти й ідеї за допомогою ChatGPT, Claude та Anthropic, а ілюстрації для книг генерувала за його запитами нейромережа Midjourney.

За 9 місяців автор створив 97 книг – кожна містить від 2000 до 5000  слів та від 40 до 140 ілюстрацій. За словами Баучера, на створення одного примірника за допомогою ШІ-інструментів йшло близько 6-8 годин, але є й такі, на які знадобилось всього 3 години.

Письменник-фантаст написав 97 книг за 9 місяців, використовуючи ChatGPT і Midjourney
Тім Баучер (на фото) почав писати книги за допомогою штучного інтелекту в серпні 2022 року. Відтоді він видав 97 книг.

Книги нині продаються онлайн за ціною від $1,99 до $3,99.

«Штучний інтелект виявився чудовим каталізатором для моєї творчої роботи. Він дав мені змогу збільшити кількість – зберігаючи при цьому якість; і дозволив заглибитися в складне світотворення з ефективністю, якої я ніколи не міг досягти», – коментує письменник в статті в Newsweek.

Літературний світ, як і інші сфери життя, піддався впливу штучного інтелекту. У лютому чатбот ChatGPT був вказаний, як автор чи співавтор понад 200 книг у книжковому магазині Amazon. Найчастіше ШІ використовували для створення посібників зі штучного інтелекту та дитячих книжок.

Раніше Аммар Реші, менеджер із дизайну продуктів у фінансово-технологічній компанії з Сан-Франциско, написав та проілюстрував дитячу книгу за 72 години за допомогою ChatGPT і Midjourney. Видання під назвою «Аліса та Іскорка» стало вірусним в Twitter та було розкритиковане креативниками.

У Голлівуді призупинили знімання багатьох фільмів та шоу через те, що сценаристи Гільдії письменників Америки вперше за 15 років почали страйкувати – зокрема й через побоювання того, що штучний інтелект відбере їхні робочі місця та зменшить гонорари. Сценаристи вимагають обмежити використання ШІ для написання кіно- та телесценаріїв.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: