Новини Софт 17.07.2023 о 11:23 comment views icon

Reddit раптово видалив усі чати з повідомленнями користувачів, надісланими до січня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Користувачі Reddit скаржаться на масове видалення чатів, а адміністратори кажуть, що попереджали про оновлення ще у червні.

У журналі змін від червня 2023 року, на який посилається адміністрація Reddit, про зміни анонсовано коротким нечітким рядком:

«Щоб забезпечити плавний і швидкий перехід на нову інфраструктуру, ми перенесемо повідомлення чату, надіслані з 1 січня 2023 року‎».

Ясна річ, мало хто звернув увагу на попередження, яке трохи плутано згадувало, яких саме повідомлень торкнуться зміни, тож користувачі почали масово звертатися до служби підтримки за роз’ясненнями:

«‎Ми спілкуємося з другом протягом трьох років, але я бачу лише кілька текстових повідомлень. Як відновити чат і зберегти його назавжди на комп’ютері? Ця розмова дуже важлива для нас. Ми обмінялися контактною інформацією та іншим. Ці три роки не можуть просто так зникнути», – написав один з користувачів.

Адміністратор відповів, що «‎застарілі чати переносяться на нову платформу», однак це стосується лише діалогів, як велись з 2023 року та порадив скористатися «‎експортом даних».

На сторінці експорту даних можна подати запит, посилаючись на Загальний регламент захисту даних ЄС, деякі нормативні акти Каліфорнії або обравши опцію «‎Інше». Спроба журналіста The Verge Веса Девіса при використанні третього варіанту, здається, була успішною. Він отримав повну історію чатів, хоча запити інших користувачів не були вдалими.

Оновлення чатів трохи «‎загубилось» на тлі інших змін в Reddit, наприклад нового ціноутворення для розробників, які використовують API Reddit: програми з менш ніж 100 запитами на хвилину платити не будуть (на них, за словами сайту, припадає понад 90% поточних заявок), а з решти – стягуватимуть $0,24 за кожні 1000 запитів. Два популярні сторонні клієнти Reddit Apollo та RIF оголосили, що припинять роботу 30 червня. Творець Apollo оцінив, що підтримка застосунку обійдеться йому у $20 млн на рік.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

У червні на платформі розпочались масштабні протести – тисячі сабредітів стали приватними, викликавши короткочасний збій на сайті. Низка спільнот у рамках страйків оголосили себе NSFW та виклали порно, а модератори AMA-спільнот відмовилися проводити публічні інтерв’ю зі знаменитостями. Однак керівник Reddit Стів Гаффман, схоже, не надто стурбований такими змінами, зазначивши в коментарі що «суттєвого впливу на доходи не було» і це «‎можна пережити».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: