Новини IT-бізнес 22.02.2024 о 13:01 comment views icon

Соцмережа Reddit за $60 млн на рік дозволила Google використовувати свій контент для тренування штучного інтелекту

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Соцмережа Reddit за $60 млн на рік дозволила Google використовувати свій контент для тренування штучного інтелекту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Соціальна платформа Reddit уклала угоду з Google, щоб зробити свій контент доступним для навчання моделей штучного інтелекту пошукового гіганта. За словами джерел, контракт з Google (Alphabet) коштує близько 60 млн доларів на рік.

Угода підкреслює, що Reddit, яка готується до гучного запуску на фондовому ринку, прагне отримати нові доходи в умовах жорсткої конкуренції з боку таких сервісів, як TikTok і Meta (Facebook та Instagram), передає Reuters.

Джерела не були уповноважені спілкуватися зі ЗМІ і відмовилися назвати свої імена. Reddit і Google відмовилися від коментарів. Торік Reddit заявила, що буде стягувати плату з компаній за доступ до свого інтерфейсу прикладного програмування (API) — засобу, за допомогою якого він поширює свій контент. Угода з Google може стати першою угодою з великою компанією, що займається розробкою штучного інтелекту.

Компанія Reddit, що базується в Сан-Франциско, понад три роки розглядає можливість розміщення акцій, і готується цього тижня подати заявку на первинне публічне розміщення акцій, в якій вперше детально розкриє свої фінансові показники для потенційних інвесторів, що виходять на IPO. За словами двох джерел, документи можуть бути доступні вже в четвер.

Компанія була оцінена в близько 10 млрд доларів під час раунду фінансування у 2021 році, прагне продати близько 10% своїх акцій під час розміщення. Вихід Reddit на фондовий ринок стане першим IPO великої соціальної мережі після розміщення акцій Pinterest у 2019 році.

В останні місяці розробники моделей штучного інтелекту були зайняті укладанням угод з власниками контенту, прагнучи диверсифікувати свої навчальні дані, виходячи за межі великих фрагментів інтернету. Ця практика рясніє потенційними проблемами з авторським правом, оскільки багато творців контенту стверджують, що їхній контент був використаний без дозволу.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: