Новини Кіно 01.07.2024 о 10:49 comment views icon

«Тихе місце: День перший» заробив $98,5 млн у перший вікенд — найкращий дебют в історії франшизи

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

«Тихе місце: День перший» заробив $98,5 млн у перший вікенд — найкращий дебют в історії франшизи

Розділ Кіно виходить за підтримки?

У дебютний вікенд апокаліптичний горор «Тихе місце: День перший» зібрав $53 млн у США та $45,5 млн за кордоном, забезпечивши собі глобальну касу у $98,5 млн і звання «найбагатшої» прем’єри в історії франшизи.

Як зазначає Variety, сума у $98,5 млн примітна тим, що спінофи-приквели зазвичай не приносять таких заробітків, як прямі приквели, і ще рідше — перевершують їх. Водночас за дебютними показниками «Тихе місце: День перший» обійшов оригінальний «Тихе місце» (із $50 млн у прем’єрний вікенд) та його продовження «Тихе місце 2» (із $48 млн, але дебютом в часи пандемії).

«Тихе місце: День перший» — третій фільм франшизи, яку започаткував Джон Кразінські, та приквел стрічок 2018 та 2021 років, що розповідає про нових персонажів, яким довелося зіткнутися безпосередньо з вторгненням на Землю ворожої інопланетної раси. Стрічка також вирізняється тим, що Кразінські та його дружина Емілі Блант, яка зіграла головну роль в попередніх роботах, не повернулися до франшизи. Натомість головні ролі виконали Люпіта Ніонго та Джозеф Квінн, а режисером виступив Майкл Сарноскі.

Виробничий бюджет фільму склав $67 млн, тож дебют забезпечив йому непогані позиції в кінотеатрах. Відгуки також виявились доволі пристойними: на Rotten Tomatoes «Тихе місце: День перший» критики оцінили у 84%, а глядачі — у 73%. З нашою рецензією можна ознайомитись за посиланням:

Рецензія на фільм «Тихе місце: День перший» / A Quiet Place: Day One

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Компанія LG Home Entertainment є визнаним новатором в галузі телевізорів і аудіовідеосистем. LG пропонує покращений досвід домашніх розваг завдяки відзначеним нагородами OLED-телевізорам і телевізорам QNED LED на інноваційній платформі WebOS Smart TV. Прагнучи надати споживачам першокласний користувацький досвід, вся продукція LG для домашніх розваг розроблена з урахуванням екологічної стійкості, починаючи від виробництва і закінчуючи утилізацією.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: