Новости Наука и космос 17.09.2021 в 19:23 comment views icon

Урядовий комітет схвалив проєкт Державної космічної програми України на 2021-2025 роки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

17 вересня Урядовий комітет з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості та інфраструктури схвалив проєкт Закону України «Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки».

Серед основних завдань Програми — створення космічних систем спостереження Землі, впровадження космічних технологій на ринку послуг, створення ракетно-космічної техніки, фундаментальні та прикладні наукові дослідження у сфері космічної діяльності.

ЇЇ виконання дасть змогу, серед іншого, забезпечити розроблення новітніх приладів, технологій та засобів для входження у перспективні міжнародні проєкт, зокрема дослідження Місяця, розширити співпрацю з Європейським космічним агентством з метою набуття членства України в цій організації.

Після доопрацювання законопроекту із Міністерством фінансів України документ буде подано до Кабінету Міністрів України, який у порядку законодавчої ініціативи має внести його на розгляд Верховної Ради України.

Орієнтовний обсяг фінансування Програми з державного бюджету на 2021-2025 роки становить близько 15 мільярдів гривень.

З повним текстом концепції космічної програми України на 2021-2025 роки можна ознайомитись на сайті Верховної Ради, проте подробиць щодо конкретних проєктів поки немає.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Залишається згадати, що на кінець 2021 року заплановано запуск українського супутника «Січ-2-30» на ракеті Space. Окрім того, нещодавно Україна і США домовилися поглибити співпрацю у сфері безпеки космічних польотів. Минулого року Україна стала дев’ятою країною, що підписала з NASA угоду Artemis Accords — міжнародний договір про освоєння Місяця, що регламентує в тому числі видобуток на супутнику корисних копалин.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: