Новини Пристрої 27.03.2023 о 10:18 comment views icon

Apple показала керівництву гарнітуру змішаної реальності, але пристрій може вийти з низкою проблем

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

За даними Марка Гурмана з Bloomberg, минулого тижня Apple продемонструвала свою майбутню гарнітуру змішаної реальності 100 ключовим керівникам компанії. Захід проходив у Театрі Стіва Джобса і є «ключовою віхою» перед публічним анонсом гарнітури, запланованим на червень. Демонстрація була покликана згуртувати найкращих співробітників Apple навколо нової великої платформи компанії.

Повідомляється, що старші керівники Apple щороку з 2018 року влаштовують перегляд гарнітури. Але раніше це були демонстрації прогресу проєкту, а не повноцінного пристрою. Остання демонстрація була більш значним «блискучим та захоплюючим» заходом.

Гурман додав, що пристрій, ймовірно, буде запущено з кількома потенційними проблемами. Так, готова гарнітура отримала дизайн, який деякі тестери визнали незручним. Пристрій потребує використання зовнішньої батареї, яку потрібно заміняти кожні кілька годин. Крім того, гарнітура не матиме явної видатної програми, і вона запуститься з обмеженим набором медіаконтенту. Все це стосується пристрою за ціною близько $3000.

У результаті керівники Apple «добиваються реалістичної атмосфери всередині компанії», розуміючи, що «цей продукт не стане хітом відразу після виходу», потенційно слідуючи шляхом Apple Watch.

Перша версія пристрою «виглядатиме марною порівняно з існуючими продуктами компанії», вважає Гурман, але в майбутньому «ймовірно зробить Apple лідером ринку змішаної реальності». Керівники очікують, що інтерес споживачів зростатиме в міру появи доступніших версій гарнітури.

У The New York Times також поділяють песимізм Гурмана. Як повідомляє видання, деякі співробітники Apple стурбовані марністю та ціною майбутньої гарнітури змішаної реальності компанії.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

За словами восьми нинішніх і колишніх співробітників Apple, початковий ентузіазм щодо пристрою в компанії, мабуть, перетворився на скептицизм. Гарнітура першого покоління нібито розглядається як міст до майбутніх пристроїв, які потребують технологічних проривів. Скептики сумніваються, що пристрій є «вирішенням проблеми», як було у випадку iPod та iPhone. Щодо гарнітури немає такої ж ясності, як в інших пристроїв Apple.

Деякі співробітники Apple залишили проєкт через сумніви в його потенціалі, а інші були звільнені через відсутність прогресу в деяких функціях пристрою, включаючи Siri. Невдоволення нібито поширюється на членів керівництва Apple, деякі з яких сумніваються у перспективах пристрою.

Джерело: macrumors 1, 2


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: