Новини Новини 28.12.2022 о 15:05 comment views icon

“Аватар: Шлях води” за 12 днів зібрав $1 млрд: з них $300 млн — у Північній Америці та $700 млн — міжнародна каса

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Касові збори нового фільму Джеймса Кемерона “Аватар: Шлях води” менш ніж за два тижні досягли позначки у мільярд доларів. Це поріг, який у 2022 році вдалося подолати лише двом кінороботам “Топ Ґан: Меверік” (1,48 мільярда доларів) та “Світ Юрського періоду: Домініон” (1,001 мільярда доларів).

Найвищі показники по зборах фільму “Аватар: Шлях води” станом на понеділок на міжнародному ринку демонстрували Китай (104,5 млн доларів), Франція (60,5 млн доларів), Корея (55,4 млн доларів), Німеччина (41,5 млн доларів) та Індія (39,2 млн доларів). У вівторок, не враховуючи загальну суму вище, науково-фантастична епопея 20th Century Studios/Disney піднялася в Китаї до 108,7 мільйона доларів, місцева служба продажу квитків Maoyan знову збільшила свої прогнози, і тепер має остаточну суму в 170 мільйонів доларів. 

Нині сиквел “Аватара” є 3-м найкасовішим фільмом 2022 року та 4-м найпопулярнішим фільмом за епоху пандемії. Таким чином, фільм обігнав за глобальним рейтингом “Доктор Стрендж в мультивсесвіті божевілля“.

Вышел полный трейлер фильма «Аватар: Путь воды»

Однак неясно, чи досягне фільм високого порогу успіху, який Кемерон публічно встановив для нього. Режисер сказав, що “Шлях води” був настільки дорогим у виробництві – згідно зі звітами бюджет перевищив 400 мільйонів доларів – що він має стати третім чи четвертим за величиною фільмом усіх часів, щоб окупитись (тобто зібрати близько 2 мільярдів доларів світових касових зборів).

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Вышел полный трейлер фильма «Аватар: Путь воды»

Перший “Аватар” 2009 року, як відомо, досить скромно дебютував у прокаті США, але продовжував домінувати на ринку протягом кількох місяців. Зрештою він став найкасовішим фільмом усіх часів. З урахуванням кількох перевидань за останнє десятиліття фільм зібрав 785 мільйонів доларів у США та 2,9 мільярда доларів у всьому світі. “Месники: Завершення” ненадовго обігнав його, перш ніж незабаром повернув цей титул фільму Кемерона. 

Дія сиквелу відбувається більш ніж через десять років після подій першого фільму і слідує за головними героями Джейком Саллі та Нейтірі, які намагаються врятувати свою планету Пандору від нашестя людей з Землі. Кемерон роками працював з технологіями та представив фільм з ультрасучасною частотою кадрів — у Японії з нею подекуди не впорались проєктори, кінотеатри виявилися не готовими до 48 кадрів на секунду та змушені були повернути глядачам гроші.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: