Новини Технології 05.04.2023 о 19:07 comment views icon

Де працює штучний інтелект? Лише у США для технології виділили майже 800 тисяч вакансій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Фірми венчурного капіталу та великі технологічні компанії вклали мільярди доларів у технологію штучного інтелекту, і ці гроші підтримали майже 800 000 вакансій, пов’язаних зі штучним інтелектом у США у 2022 році, згідно з дослідженням Стенфордського університету.

Дані увійшли до звіту Інституту про індекс штучного інтелекту за 2023 рік, який зібрав інформацію з усієї галузі про інвестиції, зайнятість, вплив на навколишнє середовище та етичні наслідки використання ШІ. За цими даними, у 2022 році Каліфорнія утримувала першість як найкращий штат для наймання кадрів, пов’язаних зі штучним інтелектом – із понад 142 000 вакансій

Штати з найбільшою кількістю населення також лідирували у турнірній таблиці – Техас, Нью-Йорк і Флорида. Однак ті регіони, які зазвичай не відносять до технологічних центрів, також відзначились у рейтингу. 

Де працює штучний інтелект? Лише у США для технології виділили майже 800 тисяч вакансій
Інфографіка CNBC

У середньому 1,5% вакансій у будь-якому штаті пов’язані зі штучним інтелектом. Але у Вашингтоні, округ Колумбія, наприклад, майже 3% оголошень про роботу стосувалися штучного інтелекту, що майже вдвічі перевищує середній показник по країні. Такі менші штати, як Делавер (2,66%) і Арканзас (2,03%), також отримали вищий показник за середні дані по країні.

У звіті зазначено, що академічна співпраця в дослідженнях штучного інтелекту була нижчою порівняно з дослідженнями приватної галузі. США та Китай продовжували лідирувати у спільних дослідженнях – зв’язок, який розвивався з 2010 року, але сповільнився у 2021-му. У звіті зазначається, що у 2022 році неакадемічні дослідження приватних компаній або аналітичних центрів призвели до створення у 10 разів більшої кількості ШІ-моделей, ніж академічні. 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: