Новини Технології 05.04.2023 о 19:07 comment views icon

Де працює штучний інтелект? Лише у США для технології виділили майже 800 тисяч вакансій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Фірми венчурного капіталу та великі технологічні компанії вклали мільярди доларів у технологію штучного інтелекту, і ці гроші підтримали майже 800 000 вакансій, пов’язаних зі штучним інтелектом у США у 2022 році, згідно з дослідженням Стенфордського університету.

Дані увійшли до звіту Інституту про індекс штучного інтелекту за 2023 рік, який зібрав інформацію з усієї галузі про інвестиції, зайнятість, вплив на навколишнє середовище та етичні наслідки використання ШІ. За цими даними, у 2022 році Каліфорнія утримувала першість як найкращий штат для наймання кадрів, пов’язаних зі штучним інтелектом – із понад 142 000 вакансій

Штати з найбільшою кількістю населення також лідирували у турнірній таблиці – Техас, Нью-Йорк і Флорида. Однак ті регіони, які зазвичай не відносять до технологічних центрів, також відзначились у рейтингу. 

Де працює штучний інтелект? Лише у США для технології виділили майже 800 тисяч вакансій
Інфографіка CNBC

У середньому 1,5% вакансій у будь-якому штаті пов’язані зі штучним інтелектом. Але у Вашингтоні, округ Колумбія, наприклад, майже 3% оголошень про роботу стосувалися штучного інтелекту, що майже вдвічі перевищує середній показник по країні. Такі менші штати, як Делавер (2,66%) і Арканзас (2,03%), також отримали вищий показник за середні дані по країні.

У звіті зазначено, що академічна співпраця в дослідженнях штучного інтелекту була нижчою порівняно з дослідженнями приватної галузі. США та Китай продовжували лідирувати у спільних дослідженнях – зв’язок, який розвивався з 2010 року, але сповільнився у 2021-му. У звіті зазначається, що у 2022 році неакадемічні дослідження приватних компаній або аналітичних центрів призвели до створення у 10 разів більшої кількості ШІ-моделей, ніж академічні. 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: