Новини WTF 10.07.2024 о 10:25 comment views icon

Другий ступінь ракети Ariane 6 «засвітився» у Ростові — здається, його хотіла збити місцева ППО

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

Другий ступінь ракети Ariane 6 «засвітився» у Ростові — здається, його хотіла збити місцева ППО

Схоже, росіяни сплутали другий ступінь Ariane 6 з атакою українських сил і спробували знешкодити європейську ракету залпами ППО 🤡.

У небі над росією помітили незвичайне явище, яке викликало бурхливу реакцію місцевої протиповітряної оборони. Відео, розміщене в російських соціальних мережах, зафіксувало світловий об’єкт у формі кола та активність систем ППО.

Канал Alpha Centauri, який спеціалізується на космічній тематиці, припустив, що російські військові могли сплутати другий ступінь європейської ракети Ariane 6 з атакою українських сил. Така гіпотеза видається правдоподібною, з огляду на те, що напередодні відбувся запуск Ariane 6, і її другий ступінь дійсно був видимим у небі над Україною та у наших сусідів.

Другий ступінь ракети Ariane 6 «засвітився» у Ростові — здається, його хотіла збити місцева ППО

Нагадаємо, що другі ступені космічних ракет над Україною помічають не вперше: у травні українці спостерігали в нічному небі незвичайне світіння, яке нагадувало око з двома спіральними «рукавами». Згідно з поясненнями фахівців, це був другий ступінь ракети Falcon 9 компанії SpaceX, запущеної з бази Ванденберг у Каліфорнії.

Про Ariane 6

Ariane 6 розробляли протягом кількох років за участю компаній Airbus і Safran. Ця ракета-носій покликана забезпечити Європі незалежний доступ до космосу, особливо важливий в умовах геополітичної напруженості та обмежених можливостей використання російських ракет «Союз».

«Ariane 6 є ключовим елементом космічних амбіцій Європи», — заявив Тоні Толкер-Нільсен, виконувач обов’язків директора з космічного транспорту ESAДругий ступінь ракети Ariane 6 «засвітився» у Ростові — здається, його хотіла збити місцева ППОДругий ступінь ракети Ariane 6 «засвітився» у Ростові — здається, його хотіла збити місцева ППОЄвропейське космічне агентство.

Перший політ Ariane 6 продемонстрував низку технічних досягнень, зокрема успішний перезапуск двигуна Vinci верхнього ступеня. Однак місія завершилася не зовсім за планом через технічну несправність, яка завадила виконати останній етап польоту.

Курс-професія "Unreal Engine Developer" від robot_dreams.
Отримайте фундаментальні знання з розробки ігор, навчіться кодити на С++ та використовувати Blueprints і Gameplay Ability System, щоб створювати віртуальні всесвіти на топовому рівні.
Про курс

Попри це, Європейське космічне агентство (ESA) оцінює запуск як успішний і планує провести наступний політ до кінця року. Ariane 6 має амбітну програму з 29 запланованими місіями, включно з 18 запусками для розгортання супутникового інтернету Amazon Kuiper.

Таємничий об’єкт, що спостерігався вночі в українському небі, виявився другим ступенем ракети SpaceX Falcon 9

Джерело: Reuters, Alpha Centauri | Космос

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: