Новини Ігри 15.05.2024 о 13:40 comment views icon

Fallout 4 запустили на Android з частотою 30 к/с – для цього знадобилось рішення Winlator та кілька хвилин налаштувань

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Fallout 4 запустили на Android з частотою 30 к/с – для цього знадобилось рішення Winlator та кілька хвилин налаштувань

Розділ Ігри виходить за підтримки?

ПК є вражаючою ігровою платформою. Проте останнім часом все більшої популярності набувають пристрої з архітектурою Arm та відмінними операційними системами. Однак через відмінності ОС та платформи вони здебільшого замкнені у власній ігровій екосистемі. Хоча, схоже, ситуація поступово змінюється.

Завдяки рішенню з відкритим вихідним кодом Winlator власники Android-пристроїв отримали можливість запускати ігри для Windows. Автор YouTube-каналу ETA PRIME продемонстрував, як гру Fallout 4 можна запустити на Android-смартфоні та планшеті, та наскільки комфортний геймплей забезпечує така зв’язка.

Варто зазначити, що у такого підходу є кілька підводних каменів. Запуск Windows-гри на Android-пристрої трохи складніший, ніж на звичайному ігровому ПК чи Steam Deck – він вимагає кількох кроків та хвилин налаштування. Кінцевий результат справді працює, і можна бачити стабільну частоту 30 кадрів на секунду у Fallout 4 на апаратному забезпеченні Android поточного покоління. Однак ETA PRIME все ще потрібно було внести зміни в налаштування графіки у файл конфігурації .ini, щоб досягти бажаного результату.

Разом з тим, не вийде використовувати Winlator зі своєю бібліотекою Steam або будь-якими іншими великими магазинами з керуванням цифровими правами (DRM). Для запуску через Winlator ігри або програми Windows, вони не повинні мати DRM. Отже, наразі цей шлях доступний лише для піратів і користувачів GOG.

Проте можна сподіватись, що тепер, коли життєздатність концепції запуску Windows-ігор на Android-пристроях доведено, до цього процесу почнуть долучатись великі компанії. Якщо в них буде зацікавленість, вони зможуть подолати існуючі перепони та спростити запуск таких ігор на Android.

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Джерело: tomshardware

Розділ Ігри виходить за підтримки?

Компанія LG Home Entertainment є визнаним новатором в галузі телевізорів і аудіовідеосистем. LG пропонує покращений досвід домашніх розваг завдяки відзначеним нагородами OLED-телевізорам і телевізорам QNED LED на інноваційній платформі WebOS Smart TV. Прагнучи надати споживачам першокласний користувацький досвід, вся продукція LG для домашніх розваг розроблена з урахуванням екологічної стійкості, починаючи від виробництва і закінчуючи утилізацією.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: