Новини IT-бізнес 15.07.2024 о 09:46 comment views icon

Найдорожче придбання в історії Google — в яку суму компанії обійдеться ізраїльський стартап?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Найдорожче придбання в історії Google — в яку суму компанії обійдеться ізраїльський стартап?

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Якщо угода реалізується, то вона стане «найдорожчою» в історії Google.

За даними The Wall Street Journal, Google веде перемовини про придбання  стартапу з кібербезпеки Wiz. Сума потенційної угоди оцінюється у рекордні для компанії $23 млрд.

Wiz була заснована в Ізраїлі у 2020 році (нині штаб-квартира у Нью-Йорку) та стрімко розвивалася під керівництвом директора Ассафа Раппапорта. Компанія отримала близько $350 млн доходу у 2023 році та працює з 40% компаній зі списку Fortune 100Найдорожче придбання в історії Google — в яку суму компанії обійдеться ізраїльський стартап?Найдорожче придбання в історії Google — в яку суму компанії обійдеться ізраїльський стартап?Список 100 найбільших компаній США за версією американського журналу «Fortune»., а у травні планувала вийти на IPOНайдорожче придбання в історії Google — в яку суму компанії обійдеться ізраїльський стартап?Найдорожче придбання в історії Google — в яку суму компанії обійдеться ізраїльський стартап?Перший публічний продаж акцій (чи інших цінних паперів) приватної компанії при оцінці у $12 млрд.

Ані Wiz, ані Google поки не коментували угоду.

Пропозиції Wiz дають змогу керівникам та фахівцями з кібербезпеки отримати уявлення про повну присутність компанії в хмарі (особливо важливо для компаній зі значними обчислювальними ресурсами). Компанія співпрацює зокрема з Amazon і Oracle.

Нагадаємо, що торік Google придбала компанію з кібербезпеки Mandiant за $5,4 млрд, однак угода з Wiz може стати найдорожчим придбанням в історії пошукового гіганта.

Онлайн-курс "AWS для початківців" від robot_dreams.
Навчіться працювати з cloud-native системами та побудуйте власний застосунок для зберігання даних у системі AWS.Досвід і фідбек від Fullstack Developer in Amazon.
Детальніше про курс

За словами Times, угода «виглядає вірогідною», але може зірватися та ризикує викликати перевірку з боку регуляторних органів США. Наразі Google стикається з безпрецедентним рівнем антимонопольного контролю, що потенційно може завадити угоді: Міністерство юстиції двічі подавало до суду на компанію й антиконкурентну практику висвітлювали торік на засіданні.

Раніше CNBC повідомляв, що Google вела переговори про придбання виробника програмного забезпечення Hubspot, але, схоже, ці плани поки відклали.

2500 сторінок документів Google щодо пошуку потрапили у мережу — дані суперечать публічним заявам

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: