Новини IT-бізнес 23.07.2024 о 12:33 comment views icon

Один ізраїльський стартап завадив найдорожчій угоді в історії Google. Що сталось?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Один ізраїльський стартап завадив найдорожчій угоді в історії Google. Що сталось?

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Угоду між Google та Wiz оцінювали у $23 млрд — і вона мала стати найдорожчою в історії пошукового гіганта.

За даними The Verge, ізраїльський кіберстартап Wiz відхилив пропозицію материнської компанії Google на користь первинного публічного розміщення акцій.

«Важко відмовитися від таких принизливих пропозицій», — написав очільник Wiz у листі до співробітників.

Wiz була заснована в Ізраїлі у 2020 році (нині штаб-квартира у Нью-Йорку) та стрімко розвивалася під керівництвом директора Ассафа Раппапорта. Компанія отримала близько $350 млн доходу у 2023 році та працює з 40% компаній зі списку Fortune 100, а у травні залучила $1 млрд фінансування при оцінці у $12 млрд (однак, якби угода відбулась, то вона б могла зростити вдвічі).

Відповідно до листа Раппапорта, Wiz зосередиться на досягненні $1 млрд щорічного регулярного доходу разом з IPO — ціль, яку фірма з кібербезпеки поставила собі ще перед переговорами з Google. Ані Wiz, ані Alphabet офіційно не визнавали, що угода обговорюється.

Wiz пропонує хмарні рішення безпеки для корпоративних клієнтів і у випадку придбання могла б поставити Google у кращу позицію, щоб конкурувати з лідерами галузі Microsoft і Amazon. Водночас пошуковий гігант стикається з безпрецедентним рівнем антимонопольного контролю, що потенційно могло теж завадити угоді: Міністерство юстиції двічі подавало до суду на компанію й антиконкурентну практику висвітлювали торік на засіданні.

У 2022 році Google вже придбала дві фірми з кібербезпеки — Siemplify і Mandiant — за $500 млн та $5,4 млрд відповідно, причому остання компанія відзначилась розкриттям масштабного злому SolarWinds.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: