Новини Крипто 21.07.2022 о 09:17 comment views icon

Tesla позбулася більшої частини біткоїнів і, схоже, нічого не втратила

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Tesla під час квартального звіту підтвердила, що минулого кварталу продала більшу частину своїх біткоїнів — близько 75%. Причину такого рішення відомий виробник електромобілів не уточнив.

У лютому 2021 року Tesla повідомила, що інвестувала в криптовалюту Bitcoin 1,5 мільярда доларів — на той час це було близько 7,7% коштів підприємства. Невдовзі після цього автовиробник почав приймати криптовалюту як плату за нові транспортні засоби, а через півтора місяця передумав та й прибрав опцію оплати в біткоїнах. Тоді Ілон Маск пояснив таке рішення занепокоєнням через зростання використання викопних енергоносіїв і самого «брудного» з них — вугілля. Багато хто у спільноті Tesla поділяли ці занепокоєння, коли Tesla вперше оголосила про інвестиції в біткоїни, і багатьох розлютило те, що компанія не подумала про це зразу. Тоді CEO Tesla запевнив, що компанія не буде продавати чи здійснювати будь-які операції з біткоїнами, поки мережа не перейде на більш екологічні джерела енергії. Через рік після перших інвестицій у криптовалюту — у лютому 2022 року — компанія збільшила частку збережень у біткоїнах до еквівалента $2 млрд.

Проте обвал ринку криптовалют цього року досить суттєво вдарив по фінансовому становищу Tesla. Компанія Ілона Маска, як і багато інших, відчутно втратила — минулого місяця повідомлялося, що Tesla, ймовірно, «спалила» цілих $500 млн на своїх інвестиціях у біткоїн. Проте, беручи до уваги нові дані, схоже, Tesla могла частково компенсувати ці втрати. У звіті за другий квартал 2022 року Tesla підтвердила, що продала близько 75% своїх біткоїнів.

«Наприкінці другого кварталу ми конвертували приблизно 75% наших біткоїнів у фіатну валюту та додали до нашого балансу 936 мільйонів грошових коштів»

зі звіту Tesla

Отримавши приблизно $936 млн з цих 75% зараз і ще $250 млн від продажу на початку своїх інвестицій, коли компанія провела своєрідний стрес-тест, Tesla все ще, ймовірно, знаходиться в плюсі — якщо продати решту 25%, то сума перевищить початкові інвестиції у $1,5 млрд.

Після того як Tesla повідомила про продаж своїх біткоїнів криптовалюта подешевшала десь на $1 тис. за одиницю, але вже на ранок 21 липня вона трохи відіграла втрати.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

$300 млн за добу: майнери продають Bitcoin і йдуть із бізнесу, намагаючись вийти у плюс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: